16 Haziran 2016 Perşembe

Kabak Dolması Tarifi


Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler:

4 adet kabak, 1 adet büyük soğan, 1 su bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı salça, Yarım demet maydanoz, Yarım demet dereotu, Yarım demet nane, Tuz, Kırmızı pul biber, 1 adet limonun suyu, Zeytinyağı, 2 bardak su.

Kabak Dolması Yapılışı

Pirinçleri yıkayalım ve suyunu süzelim.
Maydanozu, dereotunu, naneyi ince ince doğrayalım.
Soğanı ince ince doğrayalım ve zeytin yağını ilave edelim ve hafif pembeleşene kadar kavuralım.
İçine salçayı ilave edelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Sonra pirinçleri ilave edelim ve biraz daha kavuralım.
Daha sonra naneyi, maydanozu, dereotunu ilave edelim ve iyice karıştırıp, ocaktan alalım.
Limon suyunu, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
Kabakları ortadan ikiye böldükten sonra içlerini oyalım ve dışına elimizle tuz sürelim.
Kabakların içini hazırladığımız harçla doldurduktan sonra tencereye dizelim.
Tencereye sıcak su koyalım ve kabakların üzerinde zeytinyağı gezdirip, orta ateşte pişirelim.
Kabak Dolmalarımızın üzerine yoğurt gezdirip, servis yapalım.

Bu harika Kabak Dolması tarifi için Senem ‘ce ye teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FATMANUR KAYTANCI yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kabak Dolması Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kabak Dolması Tarifi,dolma tarifi,kabak dolması,kolay dolma tarifi,kolay zeytin yağlı tarifleri,zeytinyağlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...