16 Haziran 2016 Perşembe

Çatlak Kurabiye Tarifi


Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

125 gr tereyağı, 1/2 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı çekilmiş badem ve ceviz karışımı, Aldığı kadar un. 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı karbonat.

Çatlak Kurabiye Yapılışı

Herhangi bir kabın içine un hariç tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ilave edelim ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yoğuralım.
Daha sonra cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verip, yassılayalım.
Tepsiye aralıklı olarak dizelim ve Çatlak Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirip, soğuyunca servis yapınız. Afiyet olsun.

Not: Kurabiyelerin bir kısmını toz şekere buladım.  

Bizimle bu harika Çatlak Kurabiye tarifi’ni paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ONUR MANSUR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çatlak Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çatlak Kurabiye Tarifi,çatlak kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifleri,kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...