17 Haziran 2016 Cuma

Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi


Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

200 gr oda sıcaklığında tereyağı, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağı, Yarım demet ince doğranmış dereotu, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu (10 gr), Aldığı kadar un.

İçi İçin:

Beyaz peynir.

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı, Susam.

Dereotlu Kıyır Poğaça Yapılışı

Bir kaba tereyağını, yumurtaları, yoğurdu, sıvı yağı, dereotunu, toz şekeri, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.

Sonra hamuru avcumuzda yassılayıp ortasına bir miktar peynir koyup istediğimiz şekli vererek kapatalım.

Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.

Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Bu nefis Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SİMAY GÖĞEBAKAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi,dereotlu kıyır poğaça tarifi,dereotlu poğaça tarifi,kolay dereotlu poğaça tarifi,kolay poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik dereotlu poğaça tarifi,pratik poğaça tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...