Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
1 su bardağı ılık süt, Yarım su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 yemek kaşığı şeker, 1 paket instant maya (10 gr), 1 adet yumurta ( akı içine sarısı üzeri için), Çeyrek su bardağı sıvı yağı, 25 gr oda ısısında margarin.Haşhaşın İçine Koymak İçin:
Yarım çay bardağı sıvı yağı, 3 yemek kaşığı fındık içi (isteğe bağlı), 100 gr haşşaş (marketlerde hazır olanlardan).Üzeri İçin:
Yumurta sarısı.Haşhaşlı Rulo Çörek Yapılışı
İçi için; bir kaba sıvı yağı ve haşhaşı koyup iyice karıştıralım.
Hamuru için; bir kaba ılık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı koyup karıştıralım.
Üzerine sıvı yağı, yumurta akını, tuzu ve margarini ilave edip iyice karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini streç ile kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Sonra 1 adet hamuru düz zeminde resimdeki gibi açalım.
Hamurun üzerine haşşaşlı karışımdan sürelim.
Daha sonra haşhaş sürdüğümüz hamurun üzerine açtığımız 1 adet hamuru daha yerleştirelim.
2 adet hamuru birlikte rulo şeklinde saralım.
Hazırladığımız ruloları yan yan bıçakla resimdeki gibi keselim ve yağladığımız tepsiye ya da borcama aralıklı dizelim.
Çörekleri tepside 15 dakika daha mayalandıralım.
Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Yumuşacık puf Haşhaşlı Rulo Çöreklerimiz servise hazır.
Toplam 24 adet Haşhaşlı Rulo Çöreğimiz oldu.
Bu harika Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.
Merhabalar 17 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi RESUL GÖKTÜRK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi,çörek tarifi,hamur işleri,haşhaşlı rulo çörek tarifi,kolay çörek tarifi,pratik çörek tarifi,hamur İşleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...