Cevizli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler:
Hamur İçin:
2 Yumurta, 250 gram Margarin, 1 su bardağı Pudra Şekeri, 7 yemek kaşığı İrmik, 1 paket Kabartma Tozu, 1 paket Vanilya, 4-5 su bardağı Un,Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, yarım limon.Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı, Parça ceviz.Cevizli Şekerpare Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayalım.
Bir tencereye 4 su bardağı şekeri, 5 su bardağı suyu ve yarım limonu ekleyip kaynatalım.
Şerbeti kaynattıktan sonra ılımaya bırakalım.
Hamuru için, un hariç diğer hamur malzemelerinin hepsini karıştıralım, en son olarak unu azar azar ekleyelim.
Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak bir hamur haline getirelim.
Ceviz kadar büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
Üzerilerine yumurta sarısı sürelim ve sonra ceviz batıralım.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırına koyup, üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Şekerpareler piştikten sonra fırından çıkaralım ve biraz soğumasını bekleyelim.
Şekerpareler ılıklaştıktan sonra, ılık şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirerek dökelim.
Üzerine tepsi kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.
Şekerpare tatlımız şerbeti iyice çektikten sonra servis edebiliriz.
Portakal ile tatlandırılmış harika bir şekerpare tarifi denemek isterseniz, Portakallı Şekerpare Tarifimize bakmanızı tavsiye ederiz.
Merhabalar 17 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi OLCAY DEMİRCAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Cevizli Şekerpare Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Cevizli Şekerpare Tarifi,ceviz,cevizli şekerpare nasıl yapılır,cevizli Şekerpare tarifi,en güzel şekerpare tarifi,kolay şekerpare tarifi,resimli Şekerpare tarifi,Şekerpare,şekerpare nasıl yapılır,şekerpare tarifi,tatlı tarifleri,Şerbetli tatlı tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...