Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kabuklu barbunya, 2 adet orta boy kuru soğan, 2 adet küçük boy patates ya da 1 adet orta boy patates, 1 adet havuç, 3 adet orta boy domates, 4-5 adet yeşil sivri biber, 3-4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı silme tuz, Yarım çay kaşığı toz şeker, Yarım çay bardağı zeytinyağı.Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı
Barbunyaları taneleyelim.
Barbunyaların üzerine 1 parmak geçecek şekilde su ilave edelim.
Barbunyaları yaklaşık 15 dakika haşlayıp çıkan kara suyunu süzelim.
Tencereye ince ince doğradığımız soğanları, sarımsakları, tuzu ve zeytin yağını koyup kavuralım.
Soğanlar hafif sararınca üzerine ince doğradığımız havuçları ilave edip 3-4 dakika daha birlikte kavuralım.
Sonra küp şeklinde doğradığımız patatesi ve biberleri ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte ara sıra kaşıkla karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Bu şekilde 3-4 dakika daha kavurup içine küp şeklinde doğradığımız domatesleri, barbunyaları ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştıralım.
Bu şekilde 2-3 dakika daha pişirelim.
Barbunyaların üzerini yarım cm geçecek şekilde sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
Barbunyalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Şayet barbunyalar pişmemişse bir miktar daha su ilavesi yapabilirsiniz.
Zeytinyağlı yemekleri kendi tenceresinde soğuduktan sonra servis kabına alalım.
Zeytinyağlı Barbunya Tarifimizi buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirip servis yapın.
Bu harika Zeytinyağlı Barbunya Tarifi için Reyhan Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.
Merhabalar 16 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi OKAN KOKDAŞ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Zeytinyağlı Barbunya Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Zeytinyağlı Barbunya Tarifi,barbunya tarifi,kolay barbunya tarifi,pratik barbunya tarifi,zeytinyağlı barbunya tarifi,zeytinyağlılar
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...