9 Haziran 2016 Perşembe

Susatmayan Yaz Şerbeti Tarifi


Susatmayan Yaz Şerbeti İçin Malzemeler:

500 gr kırmızı erik, 250 gr vişne, 2 su bardağı şeker, 1 kabuk tarçın, 4-5 adet karanfil, 1 silme çay kaşığı yenibahar, 1 silme çay kaşığı zencefil, 16 su bardağı su.

Susatmayan Yaz Şerbeti Yapılışı

Vişnelerin ve eriklerin saplarını ayıklayarak güzelce yıkıyoruz.

Meyveleri tencereye alıp 8 su bardağı su ekliyoruz.

Tarçını, karanfili, zencefili ve yenibaharı ekleyip meyveler yumuşayıncaya dek kaynatıyoruz.

Meyveler yumuşayınca ateşten alıyoruz ve meyveler içindeyken ılınmasını bekliyoruz.

Ilındıktan sonra bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla meyveleri süzüyoruz.

Kalan suyuna şekeri ekleyip şeker eriyene dek karıştırıyoruz.

Kalan 8 bardak suyu da şerbetin üzerine ilave edip güzelce karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakıyoruz.

Soğuk olarak servis yapıyoruz.



Merhabalar 9 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi KÜBRA KARAARSLAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Susatmayan Yaz Şerbeti Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Susatmayan Yaz Şerbeti Tarifi,erik Şerbeti,İçecek tarifleri,karışık meyve şerbeti,meyve Şerbeti tarifi,ramazan için içecek tarifleri,Şerbet tarifi,Şerbet tarifleri,sıcakta şerbet,susatmayan meyve Şerbeti,sustmayan ramazan Şerbeti,vişne Şerbeti,yaz aylarında şerbet yapımı

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...