Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pilavlık baldo pirinç, 2 yemek kaşığı arpa şehriye, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı sıcak su veya tercihen tavuk suyu.Şehriyeli Pilav Yapılışı
Pirinci sıcak su da 30 dakika beklettim.
Sonra nişastası çıkana kadar yıkayalım.
Tencereye şehriyeyi ve sıvı yağı koyup rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine pirinci, tuzu, tereyağını ve sıcak suyu ilave edip tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alalım.
Daha sonra üzerine havlu kağıt koyup 10 dakika demlendirip servis yapalım.
Bu güzel Şehriyeli Pilav Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.
Merhabalar 6 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ALPEREN İBRAHİMGİL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Şehriyeli Pilav hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Şehriyeli Pilav,kolay pilav tarifi,kolay şehriyeli pilav tarifi,pilav tarifleri,pratik pilav tarifi,pratik şehriyeli pilav tarifi,şehriyeli pilav tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...