6 Haziran 2016 Pazartesi

Çiçek Börek Tarifi


Çiçek Börek Tarifi İçin Malzemeler:

6 adet milföy yaprağı, 50 gr kaşar peyniri, 1 adet domates, 1 adet kapya biber, 1 adet çarliston biber, 4 – 5 dal maydanoz, 1 adet yumurtanın akı, 1 çorba kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında), Sucuk, Tuz, Değirmen karabiber, Acı pul biber.

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı, Susam.

Çiçek Börek Yapılışı

Maydanozu ince ince doğrayalım.
Domatesi, biberleri, kaşar peynirini, sucuğu küp şeklinde çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
Milföyleri çözülmeleri için buzluktan çıkaralım.
Bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştıralım.
Milföylere bir parmak içeriden olacak şekilde ( L şeklinde ) kesik atalım.
Milföylerin ortasına hazırladığımız karışımdan koyalım ve milföyleri karşılıklı kenarlarından ortasına doğru alıp birleştirelim.
Diğer köşeleri de birleştirip ( + ) şeklinde üst üste getirip bastıralım. (altta kare üste ( + ) şekli olacak)
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, susam serpelim.
Çiçek Böreklerimizi, önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu güzel Çiçek Börek tarifini bizimle paylaşan Selda’nın Mutfak Defteri’ne çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 6 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DEĞER BÜYÜKCENGİZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çiçek Börek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çiçek Börek Tarifi,börek tarifi,börek tarifleri,çiçek börek,hamurişi tarifi,kolay börek tarifi,kolay börek tarifleri,pratik börek tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...