9 Haziran 2016 Perşembe

Patatesli Et Yahnisi Tarifi


Patatesli Et Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

750 gram parça et, 15-20 adet arpacık soğan, 6-7 adet patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, Tuz, Karabiber, Sıcak su.

Patatesli Et Yahnisi Yapılışı

Eti suyunu çekene kadar pişirelim.
İçine tereyağını ilave edelim ve kavuralım.
Etlerin hafif üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edelim ve etler yumuşayana kadar pişirelim.

Soğanları soyalım ve sıvı yağda kavuralım.
İçine biber ve domates salçasını ilave edip kavuralım.
Soğanlı karışımı etin içine ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra tuzu, karabiberi ilave edelim ve 10 dakika kadar pişirelim.

Patatesleri küp şeklinde doğrayalım.
Üzerine tuz ve sıvı yağı gezdirip harmanlayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yumuşayıp kızarana kadar pişirelim.

Servis tabağına önce patatesleri yerleştirelim.
Patateslerin üzerine etli harcı dökelim.
Patatesli Et Yahnisini sıcak sıcak servis yapalım.

Bu enfes Patatesli Et Yahnisi tarifi için Gül’ün Mutfağı‘na çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 10 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi VAHİDE DEMİRBAŞ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Patatesli Et Yahnisi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Patatesli Et Yahnisi Tarifi,ana yemekler,kolay yahni tarifi,patatesli et yahnisi,pratik yahni tarifi,yahni tarifi,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...