19 Haziran 2016 Pazar

Patates Kebabı Tarifi


Patates Kebabı Tarifi İçin  Malzemeler:

600 gr. dana kıyma, 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri, 500 gr. patates, 3 kaşık margarin veya tereyağı, 2 adet yumurta, 1 adet soğan, 1 dilim ekmek içi, 1 bardak süt, Toz kırmızı biber, Karabiber, Tuz.

Patates Kebabı Tarifi

Süte, ufalanmış bayat ekmek içi katılıp 5 dakika kaynatılır.
Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, sütle kaynattığımız ekmek içi, yumurtalar, tuz ve karabiber katılıp iyice yoğurulur.
Bu karışım yağlanmış bir tepsiye yayılır.
Üzeri yağlı kağıtla örtüldükten sonra, orta sıcaklıktaki bir fırında yarım saat pişirilir.

Patatesler haşlanır.
Haşlanmış olan patatesler püre haline getirilir.
içine biraz yağ ve süt katılıp, ateşe konarak 5 dakika pişirilir.
Pişmiş olan kıyma fırından çıkarılıp, ısıya dayanıklı bir cam kaba ters çevrilip boşaltılır.
Patates püresi kıymanın üzerine orantılı olarak dağıtılır.
Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpilir.
Fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine kırmızı biber serpilir.
Sıcak olarak servis yapılır.



Merhabalar 19 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SEVAY BAYRAK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Patates Kebabı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Patates Kebabı Tarifi,ana yemekler,fırında kıymalı patates,fırında patates,kıymalı patates,kıymalı patates yemeği,patates kebabı,patates kebabı tarifi,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...