19 Haziran 2016 Pazar

Barbunya Pilaki Tarifi


Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler:

yarım kg barbunya, 1 havuç, 1 patates, 1 kuru soğan, 2 domates, 1 kaşık biber salçası, 1 diş sarımsak, zeytinyağı, tuz, yarım kesme şeker.

Üzeri için: 

3-4 dal maydanoz.

Barbunya Pilaki Yapılışı

Barbunyalarımızı güzelce yıkadıktan sonra tencerede 5-6 dakika kadar kaynatıyoruz. Daha sonrasında ise suyunu döküyoruz.

Başka bir tencerede zeytinyağı ile birlikte soğanlarımızı kavuruyoruz.

Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz ve soğanlarımızın üzerine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Sarımsağımızı ve havuçlarımızı ekliyoruz. Küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz.

Domateslerimizin pişmesine yakın biber salçasını ve barbunyalarımızı ilave ediyoruz.

Son olarak ise bir bardak su ve kesme şekeri de ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz.

Koyu telveli bir kıvam alınca pişmesi tamamdır.

Servis ederken üzerine limon ve kıyılmış maydonoz ohh misssss:)) afiyet olsun :)

Bu nefis Barbunya Pilaki Tarifini bizimle paylaşan Meryem’in Mutfağından‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TUĞBERK TÜZÜN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Barbunya Pilaki Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Barbunya Pilaki Tarifi,barbunya pilaki,barbunya pilaki tarifi,fasulye pilaki tarifi,pilaki nasıl yapılır,pilaki tarifi,pilaki tarifleri,meze tarifleri,salata tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...