16 Haziran 2016 Perşembe

Nutella Keki Tarifi


Nutella Keki Tarifi İçin Malzemeler :

6 yumurta, sarıları ve beyazları ayrılmış bir tutam tuz 125 gr tereyağı, oda sıcaklığında 1 büyük kavanoz nutella (350 – 400gr) 1 yemek kaşığı su 100 gr dövülmüş fındık 100 gr bitter çikolata, eritilmiş

Üzerine:

100 gr fındık çikolata sosu (ben 2 adet hazır minik puding kullandım)

Nutella Keki Yapılışı

Yumurtaların beyazlarını tuz ile birlikte kar gibi olana kadar çırpalım. (köpük köpük yapalım ama kurutmayalım)
Ayrı bir kabın içerisinde tere yağını ve nutellayı çırpalım.
Üzerine suyu ekleyelim, ardından sırasıyla yumurtaları, fındıkları ve çikolatayı ilave edelim.
Çırptığımız yumurta akından bir yemek kaşığı alıp nutella keki harcına karıştıralım.
Kalan yumurta akını kaşık kaşık karışıma ekleyerek kek karışımını inceltelim.
Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına ya da 9 adet muffin kalıbına dökelim.
Önceden ısınmış 180 dereceli fırında keklerimizi pişirelim.
Tek kalıpta yapıyorsak 40 dakika, muffin kalıparında yapıyorsak 25-30 dakika pişiriyoruz.
Nutella kekimiz pişerken biz, 100 gram fındığı teflon tavada kavurarak soğutalım.
Kek soğuduktan sonra üzerine çikolata sosunu döküp fındıkları paylaştıralım. Nutella Keki servise hazır.
Fındıklar tamamen soğumuş olmalı.

 



Merhabalar 16 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TANER TEKEDERE yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Nutella Keki Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Nutella Keki Tarifi,kek tarifi,kek tarifleri,nutella kek,nutella keki,nutella keki nasıl yapılır,nutella keki tarifi,sarelleli kek

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...