Mantar Şeklinde Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt, Yarım su bardağı ılık su, 50 gr oda sıcaklığında margarin, Yarım su bardağı sıvı yağı, 1,5 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket instant maya (10 gr), 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzeri için), 6,5-7 su bardağı un.İçi İçin:
İstediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ya da sade hazırlayabilirsiniz.Üzeri İçin:
Yumurta sarısı, Çörek otu.Mantar Şeklinde Poğaça Yapılışı
Hamuru için; bir kaba ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup iyice karıştıralım.
Bu şekilde 5-10 dakika bekletelim.
Kabaran mayanın içine ılık suyu, margarini, sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını ilave edip karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini streç ile kapatıp 30-45 dakika mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Hamuru düz zeminde açıp ortasına istediğiniz harcı koyup yuvarlayarak kapatalım.
Sonra hamuru elimizle hafif yassılayıp tam ortasına yuvarlak bir aparatla bastırıp resimdeki gibi daire şekli verelim. (bu işlemi hamuru kesmeden yapıyoruz)
Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Poğaçaları tepside 15 dakika daha mayalandıralım.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Toplam 26 adet yumuşacık Mantar Şeklinde Poğaçamız oldu.
Bu harika Mantar Şeklinde Poğaça Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.
Merhabalar 16 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HÜSEYİNCAN ÖRKCÜ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mantar Şeklinde Poğaça Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Mantar Şeklinde Poğaça Tarifi,kolay poğaça tarifi,mantar şeklinde poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik poğaça tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...