15 Haziran 2016 Çarşamba

Vişneli Muhallebili Kadayıf Tarifi


Vişneli Muhallebili Kadayıfın Tarifi İçin Malzemeler:

250 gr kadayıf, Yarım su bardağı toz şeker, Yarım su bardağı ceviz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ.

Muhallebisi İçin:

2 kaşık nişasta, 2 kaşık pirinç unu, 2 adet yumurtanın sarısı, 4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker.

Arasına Koymak İçin :

Vişne reçeli.

Üzeri İçin:

Kiraz şekeri.

Vişneli Muhallebili Kadayıf Yapılışı

Muhallebisi için; tencereye nişastayı, pirinç ununu, yumurtanın sarısını, sütü, toz şekeri koyalım ve orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.

Orta boy bir tavaya sıvı yağı, kadayıfı, toz şekeri, cevizi koyalım ve orta ateşte karıştırarak kavuralım.

Servis yapacağımız kaseye 1 kaşık kadayıf, 1 kepçe muhallebi, 1 kaşık vişne reçeli olacak şekilde sırasıyla koyalım.

Vişneli Muhallebili Kadayıfımızın üzerini kiraz şekeri ile süsleyip, buzdolabında 2 saat bekletin. Afiyet olsun.

Bu nefis Vişneli Muhallebili Kadayıf tarifini bizimle paylaşan Yemek Sevmek’e  çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ESENGÜL HAKGÜDER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Vişneli Muhallebili Kadayıf Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Vişneli Muhallebili Kadayıf Tarifi,kadayıf tarifi,kolay kadayıf tarifi,kolay tatlı tarifi,pratik tatlı tarifi,sütlü tatlı tarifi,tatlı tarifi,tatlı tarifleri,vişneli muhallebili kadayıf,sütlü tatlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...