7 Haziran 2016 Salı

Kumpir Tarifi


Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

Büyük boy patates, Sosis veya salam (doğranmış), Mısır (haşlanmış veya konserve), Bezelye (haşlanmış veya konserve), Kornişon turşusu (doğranmış), Kaşar peyniri (rendelenmiş), Tereyağı, Mayonez, Ketçap (isteğe bağlı).

Kumpir Nasıl Yapılır

Fırınımızı 250 dereceye ayarlayıp ısınması için açalım.

Patatesleri yıkayıp, kurulayalım ve teker teker alüminyum folyo ile saralım.

Fırın ısındığı zaman patatesleri fırının en üst rafında ızgara üzerinde pişirelim.

Patateslere kürdan batırıp pişip pişmediklerini kontrol edelim.

Patatesler piştikten sonra fırından alıp alimünyum folyoları çıkaralım ve bıçakla patatesin ortasını yaralım.

Sıcak patatesin içerisine önce biraz tereyağı koyalım.

Çatalla birlikte, patatesin kabuklarını zedelemeden patatesin içini ezip püre haline getirelim.

Daha sonra diğer malzemelerden istediğimiz kadarını patatesin içerisine ilave ederek kumpiri hazırlayalım.

En son olarak damak zevkinize göre, kumpirin üzerine ketçap ve mayonez ilave edip servis edebilirsiniz.

Çok pratik ve lezzetli bir Kumpir Tarifi oldu. Umarım siz de bu nefis kumpiri dener ve beğenirsiniz.



Merhabalar 7 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SANDRA MENGE yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kumpir Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kumpir Tarifi,evde kumpir tarifi,kumpir,kumpir nasıl yapılır,kumpir tarifi,kumpir yapılışı,aperatif tarifler,sebze yemekleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...