Antep Fıstıklı Sarma Tatlısı İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka, 400 gr çekilmiş Antep fıstığı, 750 gr tereyağı.Şurubu için:
Dikdörtgen büyük borcam için; 3,5 bardak su, 3,5 bardak şeker, Yarım limon.Antep Fıstıklı Sarma Yapılışı
İlk önce tereyağını eritiyoruz, çok az yakıyoruz ( fazla yanmayacak) ve ılınmasını bekliyoruz.
Yufkamızdan bir adet alıp üzerini fırça yardımıyla tereyağıyla yağlıyoruz.
Üzerine Antep fıstığımızı serpiyoruz. Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz.
Yufkanın iki kenarından ortaya doğru büzüyoruz. Yağlanmış tepsiye sırayla diziyoruz.
Üzerine tereyağını fırçayla sürüyoruz.
150 derecede ısınmış fırında tercihen 25-30 dakika beyaz olarak pişiriyoruz.
Tatlımızı ılımaya bırakıyoruz.
Su ve şekerimizi kaynatıyoruz, kıvamını almadan 15 dakika önce limonumuzu ilave ediyoruz.
Şurubumuzu ılımaya bırakıyoruz.
Şurubumuz ve tatlımız soğumaya yakın olduğunda tatlımızın üstüne şurubu döküp çekmesini bekliyoruz.
Not: Baklava da şurupta sıcak olmasın, ne çok ılık ne de çok sıcak olmasın.
Hafif soğumaya yakın bir ılıklıkta olsun.
Bu harika Antep Fıstıklı Sarma Tarifini bizimle paylaşan Gül’ün Mutfağı‘na teşekkür ederiz.
Merhabalar 7 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MEHMET AÇIK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Antep Fıstıklı Sarma Tatlısı hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Antep Fıstıklı Sarma Tatlısı,antep fıstıklı sarma,antep sarması,fıstıklı sarma,fıstıklı sarma tatlısı,gaziantep sarması tarifi,hazır yufkadan tatlı,Şerbetli tatlı tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...