6 Haziran 2016 Pazartesi

Ekmek Dolması Tarifi


Tarifi bizimle paylaşan Yemek Saati'ne Teşekkür ederiz.

Ekmek Dolması İçin Malzemeler:

2 adet tavuk budu, 1 adet soğan, 3 adet domates, 2 adet yeşil biber, Yarım paket mantar, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, 1 çay bardağı sıvı yağ.

Ekmekleri için:

4 su bardağı un, 1 paket toz maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, Su.

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı.

Ekmek Dolması Yapılışı

Ekmeği hazırlamak için; bir kabın içine unu, toz mayayı, tuzu, toz şekeri koyalım ve suyunu ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Üzerini nemli bezle örterek 1 saat dinlendirelim.
Elma büyüklüğünde parçalar koparalım ve  yuvarlayalım.
Yağlı tepsiye dizelim ve üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış 190° fırında pişirelim.
Pişen ekmekleri soğumaya bırakalım.
İçi için; soğanı, domatesi, yeşil biberi, tavuk budunu, mantarları ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Tavaya sıvıyı, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
İçine doğradığımız tavuk budunu ilave edelim kavurmaya devam edelim.
Daha sonra yeşil biberi, mantarı ilave edelim ve 5 dk daha kavuralım.
Son olarak domatesi ilave edelim ve 5 dk daha kavuralım.
Üzerine tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi serpelim ve karıştıralım.
Soğuyan ekmeklerin üst kısmını bıçakla kesip alalım.
İçlerini elimizle çıkaralım ve hazırladığımız tavuk etli karışım ile dolduralım.
Kestiğimiz parçayı üstüne kapatalım.
Önceden ısıtılmış 170° fırında 10 dk pişirelim. Afiyet olsun.



Merhabalar 6 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SERPİL ATAK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ekmek Dolması Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ekmek Dolması Tarifi,aperatif tarifler,ekmek tarifleri,hamurişi tarifleri,kolay hamurişi tarifleri,pratik hamurişi tarifleri,resimli hamurişi tarifleri,tavuk yemeği tarifleri,tavuklu tarifler,börek tarifleri,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...