18 Haziran 2016 Cumartesi

Benekli Kurabiye Tarifi


Benekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

150 gr oda sıcaklığında tereyağı, 2 kahve fincanı pudra şekeri, 1 kahve fincanı sıvı yağı, 2 çorba kaşığı nişasta, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı kakao, Aldığı kadar un.

Benekli Kurabiye Yapılışı

Bir kaba tereyağını, pudra şekerini, sıvı yağı, nişastayı, yumurtayı ve vanilyayı koyup iyice karıştıralım.

Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp içine kakaoyu ilave edelim.

Sonra hamuru yoğuralım.

Sade hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açalım.

Kakaolu hamurdan minik minik toplar yapalım.

Daha sonra açtığımız sade hamurun üzerine gelişi güzel yerleştirelim.

Hamurun üzerine yağlı kağıt serip üzerinden merdane ile geçelim. (beneklerin hamurla iyice birleşmesi için)

Hamuru istediğimiz kalıpla keselim ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 150° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.

Benekli kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapalım.

Bu harika Benekli Kurabiye Tarifi için Selda’nın Mutfak Defteri‘ne teşekkür ederiz.



Merhabalar 18 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ZEHRA NURATA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Benekli Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Benekli Kurabiye Tarifi,benekli kurabiye,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...