17 Haziran 2016 Cuma

Zeytinyağlı Türlü Tarifi


Zeytinyağlı Türlü Tarifi İçin Malzemeler

1 adet patlıcan, 2 adet patates, 1 adet havuç, 2 adet domates, 2 adet kabak, 2 adet yeşil biber, 1 adet acı kırmızı biber, 2 adet soğan, 500 gr taze fasulye, Yarım yemek kaşığı domates salçası, Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, 5-6 diş sarımsak, Bir miktar tuz, 1 su bardağı sıcak su.

Zeytinyağlı Türlü Yapılışı

Soğanları, sarımsakları ve ince ince doğradığımız biberleri zeytin yağında kavuralım.

İçine 3-4 cm uzunlukta kestiğimiz taze fasulyeleri, orta kalınlıkta doğradığımız havucu, kabağı ve patlıcanı ilave edelim ve kavuralım.

Sonra küp küp doğradığımız patatesi ve ince ince doğradığımız biberleri ilave edip kavuralım.

Daha sonra salçayı, rendelenmiş domatesleri ve tuzu ilave edelim ve karıştıralım.

Son olarak sıcak suyu ilave edip yavaşca karıştıralım ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. (sıcak su ilavesi yapılabilir)

Bu harika Zeytinyağlı Türlü tarifini bizimle paylaşan Hacer Özer Özkan Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 18 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DİDEM ŞİVİL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Zeytinyağlı Türlü Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Zeytinyağlı Türlü Tarifi,ana yemekler,kolay türlü tarifi,pratik türlü tarifi,sebze yemekleri,türlü tarifi,zeytinyağlı türlü,zeytinyağlılar,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...