7 Haziran 2016 Salı

Yoğurtlu Pazı Kavurması Tarifi


Yoğurtlu Pazı Kavurması İçin Malzemeler :

1 Bağ pazı,
1 büyük boy soğan,
1 domates,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 Tatlı kaşığı salça,
Karabiber,
Tuz,

Üzeri İçin:

Yarım kilo yoğurt,
3 diş sarımsak,
2 Yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı nane,
1 çay kaşığı pul biber.

Yoğurtlu Pazı Kavurması Nasıl Yapılır ?

Pazılarımızı iyice yıkayarak ince ince doğruyoruz.
Soğanımızı soyarak ince ince doğrayıp tencereye alıyoruz.
Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
İçerisine 1 tatlı kaşığı salçayı ilave ediyoruz.
İnce kıyılmış domatesimizi ekliyoruz.
İnce kıyılmış pazılarımızı da ilave edip tuzunu, karabiberini ilave ederek kısık ateşte pazılarımız pişene kadar kavuruyoruz.
Pişen pazılarımızı servis tabağına alıyoruz.
Bu arada sarımsaklarımızı ezerek yoğurtla karıştırıyoruz ve pazılarımızın üzerine yayıyoruz.
Tavada zeytin yağını ısıtarak içerisine pul biber ve nane ekliyoruz.
Bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirerek döküyoruz. Afiyet Olsun.



Merhabalar 7 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MAHMUT OLGUN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Yoğurtlu Pazı Kavurması Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Yoğurtlu Pazı Kavurması Tarifi,ana yemekler,pazı kavurması nasıl yapılır,pazı kavurması resimli,pazı kavurması tarifi,pazı salatası nasıl yapılır,pazı yemekleri,pratik yoğurtlu pazı kavurması tarifi,sebze yemekleri,yoğurtlu pazı kavurma,yoğurtlu pazı kavurması nasıl yapılır,yoğurtlu pazı kavurması tarifi,yoğurtlu pazı kavurması yapımı,yoğurtlu pazı salatası,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...