Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg mantar, Yarım yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, Kekik, Kırmızı pul biber, Karabiber, Tuz, Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri.Tavada Kaşarlı Mantar Yapılışı
Mantarları temizleyelim ve yıkayıp suyunu süzelim. (içine su çekmemesi için suda bekletmiyoruz)
Mantarların sap kısımlarını koparalım. (tavanın kenarında sap kısımlarını da pişirebilirsiniz veya daha sonra sote yapabilirsiniz)
Mantarları çukur kısımları üste gelecek şekilde tavaya yerleştirelim.
Mantarların çukur kısımlarına 1 çay kaşığı tereyağı koyalım.
Sonra tavanın kapağını kapatıp orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Mantarlar suyunu çekmeye başlayınca kaşar peyniri rendesini mantarların çukur kısmına dolduralım.
Daha sonra mantarların üzerine baharatları ve tuzu serpip zeytin yağını gezdirelim.
Tavanın kapağını tekrar kapatıp suyunu tamamen çekene kadar pişirelim.
Tavada Kaşarlı Mantarı sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Toplam pişirme süresi 30 dakikadır.
Bu harika Tavada Kaşarlı Mantar tarifi bizimle paylaşan Uğurböceğim Mutfağı’na teşekkür ederiz.
Merhabalar 19 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ERİM KARABAY yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi,aperatif tarifler,kolay mantar tarifi,mantar tarifi,pratik mantar tarifi,tavada kaşarlı mantar
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...