6 Haziran 2016 Pazartesi

Simit Poğaça Nasıl Yapılır


Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı ılık süt, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı silme tuz, 1 paket instant maya (10 gr), Aldığı kadar un.

İçi İçin:

Orta boy kase beyaz peynir, 1 tutam maydanoz.

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı pekmez, 1 su bardağı su, 1 su bardağı kadar kavrulmuş susam.

 

Simit Poğaça Yapılışı

Bir kaba mayayı, şekeri ve sütü koyup karıştıralım.

Maya kabarana kadar bekleyelim.

Kabaran mayanın içine yumurtayı, tuzu, tereyağını ve sıvı yağı koyup karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini hava almayacak şekilde streç ile kapatıp bir örtü ile saralım.

Hamuru ılık bir ortamda 40 dakika mayalandıralım.

İçi için; bir kaba peyniri ve ince ince doğradığımız maydanozu koyup karıştıralım.

Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparalım.

Hamuru elimizle açıp ortasına peynirli harçtan koyalım ve hamuru istediğimiz şekli vererek kapatalım.

Üzeri için; bir kaseye pekmezi ve suyu koyup iyice karıştıralım.

Susamızın kavrulmamış ise; teflon tavada susamın rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.

Hazırladığımız hamuru önce pekmezli suya bulayıp sonra da bir yüzünü kavrulmuş susama batıralım.

Daha sonra bıçakla üzerlerine çizik atıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Önceden ısıtılmış 200° fırında poğaçalar kabarıp kızarıncaya kadar pişirelim.

Bu ölçülerde yaklaşık 20-24 adet Simit Poğaça çıkıyor.

Bu harika Simit Poğaça Tarifi için Milaka’ya teşekkür ederiz.



Merhabalar 6 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MELİSA DOĞAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Simit Poğaça Nasıl Yapılır hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Simit Poğaça Nasıl Yapılır,kolay poğaça tarifi,kolay simit poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik poğaça tarifi,simit poğaça tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...