16 Haziran 2016 Perşembe

Portakal Rüyası Tarifi


Portakal Rüyası Tarifi İçin Malzemeler

1-2 adet portakal.

Muhallebisi İçin:

1 litre süt (5 su bardağı), 10 yemek kaşığı toz şeker, 10 yemek kaşığı irmik, Yarım portakal rendesi, 1 paket vanilya.

Tabanı İçin:

Kakaolu  bisküvi.

Üzerine Portakal Jölesi İçin:

3 çay bardağı portakal suyu, 2-3 yemek kaşığı toz şeker, 1.5 yemek kaşığı nişasta.

Portakal Rüyası Yapılışı

Öncelikle portakalları yarım ay seklinde doğrayalım ve kelepçeli kalıbın kenarlarına dizelim.

Kakaolu bisküviyi ezip kelepçeli kalıbın tabana sıkı sıkı yerleştirelim.(ben birazda kek kırığı koydum)

Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.

Ocaktan alıp portakal kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edip karıştıralım.

Sonra kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine sıcak olarak döküp soğumaya bırakalım.

Jölesi için; tencereye portakal suyunu, toz şekeri ve nişastayı koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.

Soğuyan muhallebinin üzerine ılık olarak dökelim ve 4-5 saat soğuması için bekleyelim.

İyice soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkaralım ve servis yapalım.

Bu güzel Portakal Rüyası Tarifi‘ni bizimle paylaşan Dilek Mutfakta‘ya çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SELİN SUBAŞI yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Portakal Rüyası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Portakal Rüyası Tarifi,kolay pasta tarifi,pasta tarifleri,portakal rüyası,pratik pasta tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...