Peynirli Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kuru maya, Alabildiği kadar un.Aralarına Sürmek İçin:
125 gr margarin ( oda sıcaklığında)İçi İçin:
1 adet kuru soğan, 3 adet sivri biber, 4 dilim köy peyniri, Sıvı yağ, Karabiber, Tuz.Üzeri için:
Yumurta sarısı, Susam.Peynirli Kömbe Yapılışı
Bir kabın içerisine hamur malzemelerini koyalım.
Unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Elde ettiğimiz hamuru ikiye bölelim.
Merdane ile her iki hamuru da açabildiğimiz kadar açıp, her tarafına fırça ile margarin sürelim.
Katlayıp dikdörtgen hale getirip kenara koyalım.
Üzerinin kurumaması gerekiyor . (üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz)
Soğanı ve biberleri ince ince doğrayalım.
Tencere içerisine sıvı yağı ve doğradığımız soğan ve biberi ilave edip kavuralım.
Üzerine karabiber ve tuz koyup karıştıralım.
Peynirleri içine ufak ufak doğrayalım.
Dinlendirdiğimiz hamuru, tepsimizin büyüklüğünde açalım.
Üzerine iç harcımızı serpelim.
Diğer hamuru da açıp üstüne örtelim.
Kömbemizi bıçakla istediğimiz şekilde dilimleyip üzerine tekrar margarin sürelim.
Yumurta sarısını sürüp, susamını serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında 240 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Merhabalar 20 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NEVAL HOCAOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Peynirli Kömbe Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Peynirli Kömbe Tarifi,börek tarifleri,kömbe tarifi,kömbe tarifi resimli,malatya kömbe tarifi,maraş kömbe tarifi,peynirli börek,peynirli kömbe yapımı,peynirli kömpe,peynirli kömpe tarifi,hamur İşleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...