Bu güzel Pastırmalı Pide Tarifi‘ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye bloğuna çok teşekkür ederiz.
Pastırmalı Pide İçin Malzemeler:
5 su bardağı un, 1 çorba kaşığı kuru maya, 1 çay kaşığı toz şeker, Yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, Aldığı kadar ılık su.İçi İçin:
Pastırma.Üzeri İçin:
Yumurta.Pastırmalı Pide Yapılışı
Hamuru için; bir kabın içine tüm malzemeleri koyalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hazırladığımız hamurun üzerini, nemli bir bezle örtelim ve sıcak bir ortamda, 1 saat mayalayalım.
Mayalanan hamuru, iri bezelere ayıralım ve merdane ile açalım. ( ancak hamur fazla inceltilmemeli)
Açtığımız hamurun ortasına pastırma koyalım ve hamurun iki yanını katlayalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında pişirelim.
Pidelerin açık kalan göbeklerine 15 dk sonra, çırpılmış yumurtaları gezdirelim.
Pastırmalı pidemizi, yumurtalar kızarana kadar pişirelim.
Pişen pastırmalı pidelerimizi, ılıdıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Merhabalar 18 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi YÜCEL PERİŞAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Pastırmalı Pide Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Pastırmalı Pide Tarifi,pide,pide tarifi,kıymalı pide,karadeniz pide,pastırmalı pide,kıymalı pide tarifi,pastırmalı pide tarifi,pide tarifleri,pide hamuru tarifi,oktay usta pide tarifi,pratik yemekler,hamurişi tarifleri,pratik yemek tarifleri,börek tarifleri,hamur İşleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...