Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı İçin:
2 paket saklıköy veya burçak bisküvi, 100 gr tereyağı, 1 türk kahvesi fincanı soğuk süt.Kreması İçin:
500 gr labne, 200 gr krema (1 paket), 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 silme yemek kaşığı nişasta, 1 silme yemek kaşığı un, 3 adet yumurta, 1 paket vanilya.Sosu İçin:
2 su bardağı su, 1 çay bardağı limon suyu, 6 yemek kaşığı toz şeker (1 su bardağına yakın), 2,5 yemek kaşığı nişasta, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin, 1 paket vanilya (5 gr).Limonlu Cheesecake Yapılışı
Labne peynirini süzgece alıp süzülmesi için bekletelim.
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim.
Kelepçeli kalıbın dış yanlarını 2 kat alüminyum folyo ile kaplayalım.
Tabanı için; bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirelim.
Üzerine erittiğimiz tereyağını ve sütü ilave edip karıştıralım. Harç yumuşak kıvamlı oluyor.
Hazırladığımız bisküvili karşımı kelepçeli kalıba döküp tabanına bastırarak eşit şekilde yayalım.
Sonra buzdolabına kaldırıp dinlendirelim.
Kreması için; bir kaba labneyi ve pudra şekerini koyup çırpalım.
Üzerine kremayı ilave edip çırpalım.
Nişastayı ve unu ilave edip çırpalım.
İçine yumurtaları tek tek kırıp hafifçe karıştıralım.
Son olarak vanilyayı ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerinde döküp kalıbı tezgaha bir kaç kez vurup hava kabarcıklarını giderelim.
5 dakika önceden fırını ısıtıp en alt rafına su dolu bir tepsi yerleştirelim.
Orta rafın altına tel üzerine de kalıbımızı yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 165° fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.
Cheesecakemizin yanları sabit olup ortası sallanıyorsa olmuş demektir.
Fırının kapağı kapalı olarak 50 dakika bu şekilde soğutalım.
Sonra buzdolabına kaldırıp en az 5-6 saat bekletelim. Geceden hazırlarsanız daha da iyi olur.
Sosu için; tencereye nişastayı, yumurta sarısını ve toz şekeri koyup tel çırpıcıyla karıştıralım.
Üzerine limon suyunu ve suyu ilave edip karıştıralım.
Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynayınca altını kısıp 1 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
İçine margarini ve vanilyayı ilave edip iyice çırpalım.
Soğuyan sosu cheesecakenin üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
Buzdolabına kaldırıp bu şekilde 1 gece bekletelim.
1 sonraki gün kalıbın kenarlarından bıçakla geçelim ve kelepçeyi açalım.
Limonlu Cheesecakemizin üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Bu güzel Limonlu Cheesecake Tarifi‘ni bizimle paylaşan Huzurlu Mutfak’a çok teşekkür ederiz.
Merhabalar 10 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TUNA RIŞVANLI yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır,cheesecake tarifi,kek tarifleri,kolay cheesecake tarifi,limonlu cheesecake tarifi,pratik cheesecake tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...