7 Haziran 2016 Salı

Krep Tarifi


Bu güzel Krep Tarifini bizimle paylaşan Serap’ın Mutfağına çok teşekkür ederiz.

Vişneli Krep İçin Malzemeler:

1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, Yarım  su bardağı sıvı yağ.

Sosu İçin:

1 su bardağı vişne suyu, 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı toz şeker.

Vişneli Krep Tarifi

Bir kabın içine sütü, yumurtayı, unu, sıvı yağı ve tuzu koyup iyice karıştıralım.

Hazırladığımız karışımı buzdolabında 15 dk bekletelim.

Teflon tavaya, çok az sıvı yağ koyalım ve sıvı yağı kızdıralım.

Krep hamurundan küçük bir kepçe alıp tavaya dökelim ve arkalı önlü pişirelim.

Sosu İçin; tencereye vişne suyunu, nişastayı, toz şekeri koyalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirelim.

Hazırladığımız krepleri rulo şeklinde saralım ve servis tabağına dik şekilde koyalım.

Sosu sıcak sıcak krepin üzerine dökelim.

Vişneli krepimizin üzerini, vişne ile süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.



Merhabalar 7 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CEYDA ONAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Krep Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Krep Tarifi,krep,krep tarifi,krep tarifleri,oktay usta krep tarifi,krep tarifi oktay usta,krep hamuru,krep nasıl yapılır,,hamur işleri,hamurişi tarifleri,krep yapımı,aperatif tarifler,hamur İşleri,kahvaltılık tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...