11 Haziran 2016 Cumartesi

Kır Pidesi Tarifi


Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta (yumurta sarısı üzeri için), 125 gr margarin ( Yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 paket instant maya (10 gr), 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 su bardağı ılık süt, 500 gr un.

İçi İçin:

1 adet yeşil biber, Yarım demet maydanoz, Taze soğan, 1 adet domates, 250 gr peynir.

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı.

Kır Pidesi Yapılışı

Bir kaba mayayı, şekeri ve sütü koyup karıştıralım.

Bu şekilde 10-15 dakika bekletelim.

Kabaran mayanın içine yumurta aklarını, margarini, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini streç ile kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.

İçi için; bir kaba ince ince doğradığımız biberi, maydanozu, taze soğanı, domatesi ve peyniri koyup iyice karıştıralım.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayalım.

Bezeyi düz zemin üzerine koyup uzunlamasına inceltelim.

Ortasına peynirli harçtan yayıp hamurun uç kısımlarını birleştirelim.

Sonra hamurun kenarlarını içe doğru bükelim.

Hazırladığımız pideleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Bu harika Kır Pidesi Tarifi için Hatice Akyel Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 11 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NESİBE BEK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kır Pidesi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kır Pidesi Tarifi,hamur işleri,kır pidesi tarifi,kolay kır pidesi tarifi,kolay pide tarifi,pide tarifi,pratik pide tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...