18 Haziran 2016 Cumartesi

Hurmalı Kurabiye Tarifi


Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin, 1 çay kaşığı tepeleme karbonat, 1 çay kaşığı mahlep, Aldığı kadar un.

İçi İçin:

20 adet hurma.

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı pekmez.

Hurmalı Kurabiye Yapılışı

Hurmaların üzerine kaynar su döküp, yumuşatalım.
Sonra çekirdeklerini çıkarıp, kabuklarını ayıklayıp, elimizle bölelim.
Yoğurma kabına un dışındaki diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım.
Azar azar un ilave edelim ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan parçalar koparıp, elimizle yuvarlayalım ve ortasına hurma koyup, şekillendirelim.
Çatalın ters tarafıyla üstlerini çizelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine pekmez sürelim.
Tekrar fırına koyup, 1 dakika bekletip, çıkartalım.
Hurmalı Kurabiyelerimiz soğuyunca servis yapalım.

Bu harika Hurmalı Kurabiye tarifi için Sonu garanti tarifler‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 18 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MİNA GÖKYAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Hurmalı Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Hurmalı Kurabiye Tarifi,hurmalı kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...