18 Haziran 2016 Cumartesi

Hazır Yufkadan Burma Tatlısı


Hazır Yufkadan Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

1 paket baklavalık yufka, 150 gr margarin, 100 gr tereyağı, 250-300 gr ceviz.

Şerbeti İçin:

5 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, 2 yemek kaşığı limon suyu.

Hazır Yufkadan Burma Tatlısı Yapılışı

Hazır baklavalık yufkaları kurumamaları için bir örtüye saralım.
Sonra yufkaları teker teker hazırlayalım.
Yufkayı düz bir zemin üzerine serelim.
Yufkanın kenarına veya yufkanın tamamına ceviz serpelim.
Daha sonra yufkayı biraz gevşek olacak şekilde oklavaya saralım.
Yufkanın her iki kenarını elimizle büzdürerek ortaya toplayalım ve oklavadan çıkaralım.
Yufkaların tamamını bu şekilde hazırlayıp, tepsiye dizelim ve baklavaların kuruması için 30 dakika bekleyelim.
Tavaya margarini, tereyağını koyalım ve eritelim.
Sonra erittiğimiz yağı baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim.

Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve orta ateşte 10 dakika kaynatalım.
İçine linom suyu ilave edip, 5 dakika daha kaynatalım.
Soğuk baklavanın üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökelim ve 1 saat dinlendirelim.
Hazır Yufkadan Burma tatlımızın üzerini antep fıstığı ile süsleyip, servis yapalım.

Bu nefis Hazır Yufkadan Burma Tatlısı tarifi için  Yemek Saati‘ne teşekkür ederiz.



Merhabalar 18 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CİHAN BİLİKCİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Hazır Yufkadan Burma Tatlısı hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Hazır Yufkadan Burma Tatlısı,baklava tarifi,burma tatlısı,hazır yufkadan baklava tarifi,kolay baklava tarifi,şerbetli tatlı tarifi,tatlı tarifleri,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...