18 Haziran 2016 Cumartesi

Gınnış Tarifi (Çerkes Yemeği)


Gınnış Tarifi İçin Malzemeler

5 adet tavuk but, Tuz, Su.

Hamuru İçin:

2,5 su bardağı un, 1 su bardağı kadar ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz.

Sosu İçin:

2-3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı silme kırmızı toz biber.

Gınnış Yapılışı

Tencereye yıkadığımız butları koyalım.

Butların üzerini geçecek şekilde su ilave edip etler kemikten ayrılana kadar iyice yumuşayana kadar pişirelim.

Ocaktan almamıza yakın tuzunu ilave edip pişirmeye devam edelim.

Soğuyan butları didikleyelim.

Hamuru için; bir kaba unu ve tuzu koyup harmanlayalım.

Üzerine azar azar ılık suyu ilave edip yoğuralım. Hamurun kıvamı mantı hamuru sertliğinde olacak.

Tek beze olan hamurumuzu 1 cm kalınlığında açalım.

Açtığımız hamuru resimdeki gibi uzun şeritler halinde keselim.

Şeritleri resimdeki gibi tek tek yuvarlayalım.

Yuvarladığımız hamurları resimdeki gibi keselim.

Kestiğimiz hamurların üzerine parmağımızla bastırıp çektirelim.

Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayalım.

Butları haşladığımız tavuk suyundan 1 kase ayıralım.

Hazırladığımız hamurları tavuk suyuna atıp 10 dakika kadar haşlayalım.

Haşlanan hamurları süzgeç ile alıp tepsiye dökelim.

1 kase ayırdığımız tavuk suyunun içine 6-7 diş sarımsağı dövüp ilave edelim.

Hamurların üzerine didiklediğimiz tavuk etini yerleştirelim.

Tavaya tereyağını koyup eritelim.

Üzerine kırmızı toz biberi ilave edip hafif kavuralım.

Sosu etlerin üzerinde gezdirelim.

Tepsinin ortasında yer açıp tavuk suyu dolu kasemizi yerleştirelim.

Bu güzel Gınnış Tarifi için Mutfakta1Melek’e çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ŞÜKRİYE BAL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Gınnış Tarifi (Çerkes Yemeği) hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Gınnış Tarifi (Çerkes Yemeği),aperatif tarifler,gınnış tarifi,kolay gınnış tarifi,pratik gınnış tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...