10 Haziran 2016 Cuma

Çörek Otlu Susamlı Kurabiye Tarifi


Çörek Otlu Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

250 gr tereyağı (oda sıcaklığında), 1 adet yumurta (sarısı üzerine), 1 çay bardağı süt (yoğurtta kullanabilirsiniz), 1 çay bardağı çörek otu, 1 çay bardağı susam, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un.

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı.

Çörek Otlu Susamlı Kurabiye Yapılışı

Teflon tavaya susamları koyalım ve kısık ateşte kokusu çıkıp, rengi dönene kadar kavurup, soğumaya bırakalım.

Bir kaba un hariç diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım.

Azar azar unu ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verelim.

Hazırladığımız kurabiyelerin üzerine yumurtanın sarısını sürelim.

Çörek Otlu Susamlı Kurabiye önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, soğuyunca servis yapalım.

Bu nefis Çörek Otlu Susamlı Kurabiye tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 10 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EMİRCAN TEPEDELENLİOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çörek Otlu Susamlı Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çörek Otlu Susamlı Kurabiye Tarifi,çörek otlu susamlı kurabiye,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...