16 Haziran 2016 Perşembe

Çikolatalı Hindistan Cevizi Kurabiyesi Tarifi


Çikolatalı Hindistan Cevizi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yumurta beyazı, 3 çay bardağı hindistan cevizi, 1 çay bardağı toz şeker, 3 yemek kasığı kakao, Rendelenmiş portakal kabuğu veya limon (isteğe bağlı).

Süslemek İçin:

80 gr benmari usulü eritilmiş çikolata.

Çikolatalı Hindistan Cevizi Kurabiyesi Yapılışı

Bir kaba yumurta beyazını, hindistan cevizini, toz şekeri, kakaoyu ve portakal kabuğunu ya da limon kabuğunu koyup kaşıkla iyice karıştıralım.

Elde edeceğimiz kıvam çok cıvık olmayacak gerekirse hindistan cevizi ilavesi yapabilirsiniz.

Yağlı kağıt serili tepsiye kaşık yardımı ile kurabiyeleri dizelim.

Kurabiye tepside dağılmıyorsa kıvamı olmuş demektir.

Önceden ısıtılmış 160-170° fırında 20-25 dakika pişirelim.

Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.

Soğuyan kurabiyelerin üzerini benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyelim.

Not: Dilerseniz hamura bir paket vanilya, rendelenmiş limon veya portakal kabukları ekleyebilirsiniz. Dilediğiniz gibi çikolatayla süsleyebilirsiniz. Kurabiyeleri 1-2 hafta kapalı kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Veya derin dondurucuya atabilirsiniz. İlk gün gibi taze oluyor.

Bu harika Çikolatalı Hindistan Cevizi Kurabiyesi Tarifi‘ni bizimle paylaşan Sevgi ile Farklı Tarifler’e teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DİLAY İSPİR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çikolatalı Hindistan Cevizi Kurabiyesi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çikolatalı Hindistan Cevizi Kurabiyesi Tarifi,çikolatalı hindistan cevizi kurabiyesi tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...