9 Haziran 2016 Perşembe

Çiğ Börek Tarifi


Annem burada iken yaptığımız harika bir lezzet. Bizler parmaklarımızı da yedik çiğ börek beraberinde, çok ama çok lezzetliydi.

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler :

Çiğ Börek Hamuru için:

3 su bardağı un, biz tam buğday unu kullandık yaparken, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1/2 tatlı kaşığı tuz, yeterince ılık su,

Çiğ Börek İçine:

250 gr. kadar kıyma, 1 büyük soğan rendesi, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, 1 küçük fincan su.

Çiğ Börek Yapılışı

Hamur malzemeleri ile, ılık su ekleyerek, ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır.

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, oklava yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır.

Hazırlanan kıymalı harçtan üzerine konarak, hamurun iki ucu, yarım ay olacak şekilde,  parmak ile bastırılarak iyice kapatılır.

Sonra kızgın yağda altı ve üstü kızarana dek pişirilir.

Tavadan alınan çiğ börekler, kağıt serilmiş bir tabağa alınarak yağı süzülür ve afiyetle yenir.

Bu güzel Çiğ Börek tarifini bizimle paylaşan Aybike'nin Mutfağı'na çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 10 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SAFFET KARAER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çiğ Börek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çiğ Börek Tarifi,börek tarifleri,börek ve poğaçalar,çi börek,çibörek,çiğ börek,çiğ börek hamuru,çiğ börek tarifi,hamurişi tarifleri,kolay börek tarifleri,resimli börek tarifleri,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...