7 Haziran 2016 Salı

Bektaşi Üzümü Reçeli Tarifi


Bektaşi Üzümü Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

1 kilo bektaşi üzümü, 800 gr toz şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limonun suyu.

Bektaşi Üzümü Reçeli Yapılışı

Bektaşi üzümlerinin sap kısımlarını kesip yıkayalım.

Yıkadığımız üzümleri tencereye koyalım.

Üzerine toz şekeri ilave edip 1 gece bu şekilde bekletelim. (ertesi güne sulanacaktır)

Orta ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatalım.

Sonra limon tuzunu veya limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatalım.

Reçeli kavanozlara sıcakken doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim.

Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayalım.

Reçelimiz servise hazır.

Not: Ben fazla kaynattım. Biraz marmalet kıvamında oldu.

Bu harika Bektaşı Üzümü Reçeli Tarifi‘ni bizimle paylaşan Lifestyle Sieda’ya teşekkür ederiz.



Merhabalar 7 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BAŞAR BAL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Bektaşi Üzümü Reçeli Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Bektaşi Üzümü Reçeli Tarifi,bektaşi üzümü reçeli tarifi,kahvaltılık tarifleri,kolay reçel tarifi,pratik reçel tarifi,reçel tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...