Bektaşi Üzümü Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo bektaşi üzümü, 800 gr toz şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limonun suyu.Bektaşi Üzümü Reçeli Yapılışı
Bektaşi üzümlerinin sap kısımlarını kesip yıkayalım.
Yıkadığımız üzümleri tencereye koyalım.
Üzerine toz şekeri ilave edip 1 gece bu şekilde bekletelim. (ertesi güne sulanacaktır)
Orta ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatalım.
Sonra limon tuzunu veya limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatalım.
Reçeli kavanozlara sıcakken doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim.
Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayalım.
Reçelimiz servise hazır.
Not: Ben fazla kaynattım. Biraz marmalet kıvamında oldu.
Bu harika Bektaşı Üzümü Reçeli Tarifi‘ni bizimle paylaşan Lifestyle Sieda’ya teşekkür ederiz.
Merhabalar 7 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BAŞAR BAL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Bektaşi Üzümü Reçeli Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Bektaşi Üzümü Reçeli Tarifi,bektaşi üzümü reçeli tarifi,kahvaltılık tarifleri,kolay reçel tarifi,pratik reçel tarifi,reçel tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...