8 Haziran 2016 Çarşamba

Azerbaycan Usulü Dolma Tarifi


Azerbaycan Usulü Dolma Tarifi İçin Malzemeler

4 adet patlıcan, 3 adet renkli biber, 2-3 adet domates, 1 kg dana kıyma 1-2 yemek kaşığı tarçın, 1 adet büyük soğan, Tuz, Karabiber, Tereyağı.

Azerbaycan Usulü Dolma Yapılışı

Patlıcanları ortasından yaralım ve yumuşayana kadar suda haşlayıp, suyunu süzelim.
Biberleri baş kısımlarından keselim.(kapak olarak kullanacağız)
Biberlerin içini tuzlayalım ve içlerine karabiber serpelim.
Domatesleri baş kısımlarından keselim.(kapak olarak kullanıyoruz)
Domateslerin içini kaşık yardımıyla boşaltalım ve domateslerin içini tuzlayıp, içine karabiber serpelim.
Domateslerin içini bir kaba koyalım.
Haşladığımız patlıcanlarında içini tuzlayıp, içlerine karabiber serpelim.
Patlıcanları, biberleri kızgın sıvı yağda hafif kızartalım.

Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Üzerine domateslerin içini küçük şekilde doğrayıp, ilave edelim ve karıştıralım.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda kızartalım ve kıymanın içine ilave edip, karıştıralım.
Sonra 2 yemek kaşığı tereyağını, tuzu, tarçını ilave edelim ve karıştıralım.

Hazırladığımız kıymalı harçla biberlerin, patlıcanların, domateslerin içini dolduralım.
Daha sonra tavaya dizelim ve tavanın dibine  çok az tereyağı ilave edelim.
Karışık Dolmaları kısık ateşte 20 dakika pişirelim.

Bu harika Azerbaycan Usulü Dolma tarifini bizimle paylaşan Afaq Qarakisiyeva Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 9 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EGE YELKENCİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Azerbaycan Usulü Dolma Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Azerbaycan Usulü Dolma Tarifi,ana yemekler,azerbaycan usulü dolma,dolma tarifi,kolay dolma tarifi,pratik dolma tarifi,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...