10 Haziran 2016 Cuma

Ayva Tatlısı Tarifi


Bu güzel Ayva Tatlısı tarifini bizimle paylaşan Dilek Mutfakta bloğuna çok Teşekkür ederiz.

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler:

6 Adet orta boy ayva, 2 bardak su, 5 bardak şeker, ceviz-kaymak,

(ben 4 ayvadan yaptığım için şekeri 3 bardak kullandım suyu 1,5 bardak koydum).

Ayva Tatlısı Yapılışı

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve ikiye kesin, çekirdek yataklarını temizleyip tencereye dizin.

Üzerine suyu koyup çekirdeklerin ve kabukların bir kısmını ekleyip 5 dakika kaynatın.

Daha sonra şekeri ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.

Daha sonra ayvaları servis tabağına alıp tencerede kalan şerbeti ayvaların ortalarına paylaştırın.

Son aşama olarak Ayva Tatlısı‘nın üzerine kaymak ve ceviz ekleyip servis edin. Afiyet Olsun.



Merhabalar 10 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MİRAÇ SAYGIN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ayva Tatlısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ayva Tatlısı Tarifi,ayva tatlısı,ayva tatlısı tarifi,ayva tatlısı yapılışı,ayva tatlısı yapımı,ayva tatlısı nasıl yapılır,ayva tatlısı malzemeler,oktay usta ayva tatlısı,portakal ağacı ayva tatlısı,kolay ayva tatlısı,ayvadan tatlı nasıl yapılır,dilek mutfakta,kolay tatlı tarifleri,pratik tatlı tarifleri,Şerbetli tatlı tarifleri,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...