Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka.İçi İçin:
250 gr kıyma, 1 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı kaynamış su, 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağı rendelenmiş havuç, Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış), 1 adet soğan, 3 yemek kaşığı sıvı yağı, Tuz, Karabiber, Kimyon, Kırmızı pul biber.Bulamak İçin:
2 adet yumurta, 1 kase galeta unu.Kızarmak İçin:
Sıvı yağı.Avcı Böreği Yapılışı
Bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynamış suyu dökelim.
Üzerini kapatıp demlenmeye bırakalım.
İçi için; sıvı yağda ince ince doğradığımız soğanı kavuralım.
Üzerine kıymayı ilave edip biraz kavuralım.
Sonra havucu, maydanozu, tuzu ve baharatlarını ilave edip havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
Demlenen bulgurun üzerine kıyılmış cevizleri ilave edip karıştıralım.
Soğuyan kıymalı harcı bulgurun içine ilave edip iyice harmanlayalım ve tadını kontrol edelim.
Her yufkayı üçgen şeklinde 12 parçaya bölelim.
Yufkaların geniş kısmına 1 yemek kaşığı harçtan koyalım ve sigara böreği sarar gibi saralım.
Sardığımız yufkaların uç kısımlarını suya bandırıp yapıştıralım.
Bir kasede yumurtaları çırpalım.
Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
Avcı Böreğimizi sıcak sıcak servis yapalım.
Bu güzel Avcı Böreği Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.
Merhabalar 9 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CANSU ALPER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Avcı Böreği hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Avcı Böreği,avcı böreği,börek tarifleri,kolay avcı böreği,kolay börek tarifi,pratik börek tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...