9 Haziran 2016 Perşembe

Anne Köftesi Yapımı


Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

500 gr dana kıyma, 2 adet büyük dilim bayat ekmek içi, 2 adet orta boy kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, Çay kaşığının ucuyla karbonat.

Köfteleri Kızartmak İçin:

1 su bardağı sıvı yağı.

Anne Köftesi Yapılışı

Bayat ekmekleri ıslatıp suyunu sıkalım ve bir kaba alalım.

Üzerine kıymayı, rendelenmiş soğanı, karabiberi, tuzu, pul biberi, sıvı yağı, kimyonu ve karbonatı ilave edip 15-20 dakika yoğuralım.

Harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elips biçiminde yuvarlayalım.

Hazırladığımız köfteleri bir tabağa dizip üzerini streç ile kapatalım.

Sonra buzdolabına kaldırıp en az 1 saat dinlendirelim.

Köfteleri sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.

İçleri yumuşacık Anne Köftelerimizi karışık sebze kızartması eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Arzuya bağlı pirinç pilavı eşliğinde de servis yapabilirsiniz.

Bu harika Anne Köftesi Tarifi için Reyhan Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 9 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CANSIN ÇAKAL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Anne Köftesi Yapımı hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Anne Köftesi Yapımı,anne köftesi tarifi,köfte tarifleri,kolay anne köftesi tarifi,kolay köfte tarifi,pratik anne köftesi tarifi,pratik köfte tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...