11 Haziran 2016 Cumartesi

Minik Çörek Otlu Kurabiye Tarifi


Minik Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında margarin, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı sirke, 1 adet yumurta akı, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 2 tepeleme çorba kaşığı çörek otu, Aldığı kadar un.

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı.

Minik Çörek Otlu Kurabiye Yapılışı

Bir kaba margarini, sıvı yağı, yumurta akını, tuzu, toz şekeri, sirkeyi ve çörek otunu koyup iyice karıştıralım.

1 su bardağı un ile kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ilave edip karıştıralım.

Sonra unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım.

Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Kurabiyelerin üzerine fırça ile yumurta sarısı sürelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkan Minik Çörek Otlu Kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın.

70 adet minik kurabiyemiz oldu.

Bu güzel Minik Çörek Otlu Kurabiye Tarifini bizimle paylaşan Selda’nın Mutfak Defteri’ne çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 11 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BURÇE BAŞAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Minik Çörek Otlu Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Minik Çörek Otlu Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,minik çörek otlu kurabiye tarifi,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...