Baklava Tarifi İçin Malzemeler
1 paket hazır baklava yufkası.İçi İçin:
200 gr ceviz, 1 yemek kaşığına yakın toz şeker.Şerbeti İçin:
2 su bardağı su, 1 su bardağı şeker, Limon.Üzeri İçin:
100 gr eritilmiş tereyağı.Baklava Yapılışı
Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatalım.
İçine limon suyunu ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. (hazır yufka ile yapıldığı için şerbet yeterli geliyor)
İçi için; cevizi robotta çekelim.
Üzerine şekeri ilave edip karıştıralım.
Büyük boy dikdörtgen borcama 2 adet baklavalık yufkayı borcamın kenarlarından sarkacak şekilde serelim.
Sonra yufkaların orta kısmına 1 adet yufkayı büküp yerleştirelim.
Yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı ceviz serpip çok az sıvı yağı gezdirelim.
Cevizin üzerine 2 adet yufkayı büzerek yerleştirelim.
Yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı ceviz içi serpip çok az sıvı yağı gezdirelim.
Bu işleme 2 yufka kalana kadar sırasıyla devam edelim.
En üst kata geldiğinizde kenardan sarkan yufkaları tepsinin üzerine kapatalım.
Kalan 2 adet yufkayı tepsiye düzgünce yerleştirelim.
Yufkaları bıçak ile istediğimiz şekli vererek keselim.
Tatlının üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirerek eşit şekilde dökelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Eğer tatlınızı yumuşak seviyorsanız tatlınız sıcak iken soğuk şerbeti dökelim.
Çıtır çıtır seviyorsanız çok hafif ılık tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Şerbeti iyice çeken baklavamız servise hazır.
Bu harika Baklava Tarifi için Ayşe Mutfakta’ya teşekkür ederiz.
Merhabalar 11 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ELVAN DOĞUALP yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Baklava Yapımı hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Baklava Yapımı,baklava tarifi,kolay baklava tarifi,pratik baklava tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...