14 Mayıs 2016 Cumartesi

Kemah Köftesi Tarifi


Erzincan’ın mahalli lezzetlerinden biri olan Kemah Köftesi tarifini aşağıda sizler için hazırladık. Çok lezzetli ve pratik bir köfte tarifi, tecrübenizi tavsiye ederim.

Kemah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler:

1 kilogram kıyma, 1.5 bayat ekmek, 2 adet yumurta, 3-4 adet soğan, Tuz, Karabiber, Yarım demet maydanoz, Un, Sıvı yağı.

Kemah Köftesi Yapılışı

Maydanozu ince ince doğrayalım.

Soğanları rendeleyelim ve suyunu sıkalım.(suyunu kullanmıyoruz)

Bir kaba kıymayı, yumurtaları, ıslanmış sıkılmış ekmek içini, soğanları, tuzu, karabiberi, maydanozu koyalım ve iyice yoğuralım.

Köfte harcından küçük parçalar koparalım parmak şeklinde yuvarlayalım.

Daha sonra parmak şeklinde hazırladığımız köfteleri una bulayalım.

Una buladığımız Kemah Köftelerini bol sıvı yağda kızartıp, servis yapalım.



Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HAZAL IŞLAK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kemah Köftesi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kemah Köftesi Tarifi,en güzel köfte tarifleri,erzincan yemekleri,kemah köftesi,kemah köftesi nasıl yapılır,köfte tarifleri,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...