16 Mayıs 2016 Pazartesi

Kazandibi Tarifi


Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Kazandibi İçin:

8 su bardak süt, 3 su bardak şeker, 5 yemek kaşığı mısır nişastası,

Üzeri için:

Tarçın.

Kazandibi Tatlısı Yapılışı

3 bardak şekeri ve 8 bardak sütü tencereye koyup kaynatalım.

Nişastayı soğuk suda eritelim ve süte ilave edip karıştıralım.

Bir taşım miktarı kaynatalım ve ocağı söndürelim.

Bir tepsinin altına toz şeker serpelim ve yaptığımız muhallebiyi tepsiye boşaltın.

Kazandibini koyduğumuz tepsiyi ateşe koyalım.

Isınmaya başlayınca ateşteki tarafı kendimize doğru spatulayla çekere çevirelim.

Her tarafını bu şekilde ateşte çevirelim ve soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra kazandibini porsiyonlar halinde kesip ters çevirelim.

Üzerine tarçın döküp kazandibi tatlımızı servis yapabiliriz.

Birbirinden lezzetli diğer Sütlü Tatlı Tariflerimize de bakmanızı tavsiye ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ZEKİ IŞILDAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kazandibi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kazandibi Tarifi,kazandibi,kazandibi nasıl yapılır,kazandibi tarifi,kazandibi tatlısı,kolay kazandibi tarifi,resimli sütlü tatlılar,sütlü tatlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...