İki Renkli Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Sade Pandispanyası İçin:
3 adet yumurta, 2,5 türk kahve fincanı toz şeker, 1 yemek kaşığı sıcak su, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 3 türk fincanı silme un.Kakaolu Pandispanyası İçin:
2 adet yumurta, 1,5 türk kahve fincanı toz şeker, 1 yemek kaşığı sıcak su, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 türk kahve fincanı un, 1 türk kahve fincanı kakao.Keki Islatmak İçin:
1 su bardağı süt.Ara Kreması İçin:
1,5 paket dr oetker kakaolu dolgu krema, 1 yemek kaşığı kakao, 3,5 çay bardağı süt.Üst Kreması İçin:
2 paket dr oetker vanilinli pasta kreması, 2,5 su bardağı süt.Süslemek İçin:
Krema sıkma aparatı, Kırmızı gıda boyası.Sade Keki Pişirmek İçin:
34×42 boyutlarında tepsi.Kakaolu Keki Pişirmek İçin:
32×30 boyutlarında tepsi.Tepsileri Yağlamak İçin:
1 yemek kaşığı katı margarin veya tereyağı.İki Renkli Baton Pasta Yapılışı
Sade pandispanyası için; bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup çırpıcıyla köpük köpük beyaz olana kadar çırpalım.
Üzerine sıcak suyu ilave edip 1-2 dakika daha çırpalım.
Sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ilave edip çırpıcının 1 derecesinde pürüzsüz bir hal alana kadar çırpalım.
Bir parça katı yağla tepsiyi yağlayıp hazırladığımız hamuru üzerine dökelim ve eşit şekilde yayalım.
Evvelce ısıtılmış 150° turbo fırında takriben 10 dakika pişirip fırından alalım.
Bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirip üzerine nemli bir bez örtelim. Böylelikle kekimiz tepsiye yapışmadan kolayca çıkar.
Bu şekilde 1 adet daha sade pandispanya pişiriyoruz. Toplam 2 adet sade pandispanyamız olacak.
Birinci keki alıp tepsinin uzun kenarından olacak şekilde eşit aralıklarla 4 parçaya ayıralım.
İkinci keki de aynı şekilde 4 parçaya ayıralım.
8 adet dar uzun sade kek parçamız oldu.
Ara kreması için; bir kaba kakaolu dolgu kremasını, kakaoyu ve sütü koyup iyice çırpalım.
8 adet keki bir miktar sütle ıslatıp aralarına dolgu kreması sürüp peş peşe yerleştirelim.
Streç filmle sarıp buzdolabına kaldıralım.
Kakaolu Pandispanya için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup beyazlaşana kadar çırpıcı ile çırpalım.
Üzerine sıcak suyu ilave edip 1-2 dakika daha çırpalım.
Vanilyayı, kabartma tozunu,unu ve kakaoyu ilave edip mikserin 1 derecesinde pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Katı yağla yağlanmış tepsiye döküp eşit şekilde yayalım.
Evvelce ısıtılmış 150° turbo fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Fırından çıkan kekin ters çevirip üzerine nemli bir bez örtelim.
Üst kreması için; bir kaba vanilinli pasta kremasını ve sütü koyup katılaşana kadar çırpalım. (1 su bardağı ayıralım)
Kakaolu keki, önceden kestiğimiz sade kek ebatlarında 3 parça kek ele geçirecek şekilde keselim.
Kestiğimiz kakaolu kekin 1 ci servis tabağına yerleştirip üzerini süt ile ıslatalım.
Sonra kekin üzerine bir miktar vanilinli krema müddetlim.
Üzerine daha önce hazırladığımız sade keki dik şekilde yerleştirelim.
Sade kekin üzerine vanilinli krema sürüp süt ile ıslattığımız kakaolu kekin 2 ci parçasını yerleştirelim.
Pastanın tamamına krema müddetlim.
Pastanın üzerini krema sıkma aparatı ile süsleyelim.
Pastanın üzerindeki gülleri hazırlamak için; 1 su bardağı vanilinli kremanın içine çok az miktar da kırmızı gıda boyası ilave edip karıştırın.
Daha sonra krema sıkma aparatına doldurup pastanın üzerini süsleyin. 1 gece buzdolabında pastamızı dinlendirelim.
İki Renkli Baton Pastamız servise hazır.
Kakaolu kekin 3 cü parçası ile küçük bir pasta hazırlayabilirsiniz.
Pastanın üzerini değişik şekillerde de süsleyebilirsiniz.
Tarifimiz 25 kişiliktir.
Bu mükemmel İki Renkli Baton Pasta Tarifi için Reyhan Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.
Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HALİD ALTINTAŞ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, İki Renkli Baton Pasta Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:İki Renkli Baton Pasta Tarifi,baton pasta tarifi,iki renkli baton pasta tarifi,kolay baton pasta tarifi,kolay pasta tarifi,pasta tarifleri,pratik baton pasta tarifi,pratik pasta tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...