20 Mayıs 2016 Cuma

Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi


Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

200 gr bitter çikolata, 200 gr labne peyniri, 200 ml süt kreması, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü, 1 su bardağı pudra şekeri.

Üzeri İçin:

Sütlü çikolata, Çilek dilimleri, Dövülmüş antep fıstığı.

Çikolata Kaplı Cheesecake Yapılışı

Çikolatayı benmari usulü eritelim.

Kalıpların içini fırça yardımıyla erittiğimiz çikolata ile kaplayalım.

Sonra buzdolabına koyup 10 dakika bekletelim.

10 dakika nihayetinde tekrar kalıpların içine erittiğimiz çikolatadan müddetlim.

Tekrar buzdolabına koyup 10 dakika daha bekletelim.

Bir kaba labne peyniri, kremayı, pudra şekerini ve vanilya özütünü koyup çırpıcı ile iyice çırpalım.

Hazırladığımız karışımı kaşıkla kalıplara paylaştıralım.

Kalıpların en üstüne çikolata döküp düzgünce yayalım.

Kalıpları buzdolabına koyup iyice donana kadar, 3-4 saat buzdolabında bekletelim.

Sonra cheesecakeleri kalıptan çıkaralım.

Benmari usulü erittiğimiz sütlü çikolatayı sıkma torbasına dolduralım.

İnce bir uç yardımıyla sütlü çikolatayı cheesecakelerin üzerine sıkalım.

Üzerlerine çilek dilimleri yerleştirelim ve antep fıstığı serptikten sonra servis yapalım.

Bu nefis Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi’ni bizimle paylaşan Mutfağımdan’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BİLAL ARKAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi,çikolata kaplı cheesecake,kek tarifleri cheesecake tarifi,kolay çikolata kaplı cheesecake tarifi,pratik çikolata kaplı cheesecake tarifi,kek tarifleri

Fırında Sütlaç Tarifi


Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

2 kilo süt (10 su bardağı süt), 1,5 çay bardağı pirinç (orta boy çay bardağı), 1,5 su bardağı şeker (şeker miktarı azaltılıp çoğaltılabilir), 1 su bardağı kadar kavrulmuş fındık.

Fırında Sütlaç Yapılışı

Pirinci nişastası çıkana kadar yıkayalım ve suyunu süzelim.

Pirincin üzerine 4,5 çay bardağı su ilave edelim.

Pirinçler yumuşayıp suyu kalmayana kadar pişirelim. (gerekirse su ilavesi yapılabilir)

Tencereye sütü alalım ve kaynatalım.

Üzerine haşladığımız pirinci ilave edelim ve karıştıralım. (pirincin suyu kalmış ise suyunu kullanmıyoruz)

Pirinçler sütün üzerine çıkmaya başlayınca içine şekeri ilave edip karıştıralım.

Bu şekilde 15-20 dakika daha kaynatalım. Sütlacın kıvamı yoğurt çorbası ayarında olmalı.

Isıya dayanıklı bir kaba su koyalım ve fırının alt rafına yerleştirelim.

Hazırladığımız sütlaçları kaplara paylaştıralım.

Fırının en yüksek dereceye getirelim.

Sütlaçları fırının en üst rafına yerleştirelim.

Üzerleri kızarıp sarı renge dönmeye başlayıncaya kadar fırında bekletelim.

Fırında sütlaçların üzerine kavrulmuş fındık serpip servis yapın.

Sütlacın şekerini arttırmak isterseniz fırına girmeden ilave edebilirsiniz.

Pirinç miktarı zevke göre azaltılıp çoğaltılabilir. Ben pirinci çok fazla sevmediğinden az koydum.

Bu nefis Fırında Sütlaç Tarifi için Gül-i Nisan Mutfağına çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi AYBÜKE ÇAYLAK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Fırında Sütlaç Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Fırında Sütlaç Tarifi,fırında sütlaç tarifi,kolay fırında sütlaç tarifi,kolay sütlaç tarifi,pratik sütlaç tarifi,sütlaç tarifi,sütlü tatlılar

Mersin Kısırı Tarifi


Mersin Kısırı Tarifi İçin Malzemeler

3 su bardağı ince bulgur, 1 adet soğan, Kimyon, Karabiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 adet limonun suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, Maydanoz, Yeşil soğan, Zeytinyağı, 3 su bardağı su, Tuz.

Mersin Kısırı Yapılışı

Soğanı ince ince doğrayalım ve zeytin yağında kavuralım.

Üzerine salçaları ilave edip kavurmaya devam edelim.

Sonra suyu ilave edip kaynamaya bırakalım.

Kaynadıktan sonra ince bulgurun üzerine döküp iyice karıştıralım ve üzerini kapatıp dinlendirelim.

Maydanozu ve yeşil soğanı iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.

Bulgurlu karışım soğuduktan sonra içine karabiberi, kimyonu ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.

Son olarak maydanozu, yeşil soğanı, limon suyunu ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştıralım.

Mersin Kısırımızı servis tabağına alalım.

Kısırımızı haşlanmış lahana ve bol yeşillik ile servis yapın.

Bu mükemmel Mersin Kısırı Tarifi için Fatma Usta Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MİNE DEMİRTOLA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mersin Kısırı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Mersin Kısırı Tarifi,aperatif tarifler,kısır tarifi,kolay kısır tarifi,mersin kısırı tarifi,pratik kısır tarifi

İçli Kuskus Pilavı Tarifi


İçli Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı kuskus, 1 adet kuru soğan, 4 yemek kaşığı sıvı yağı, 2 çay kaşığı yenibahar, 1 yemek kaşığı çam fıstığı, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 adet kesme şeker, Yarım demet dereotu, 4 su bardağı sıcak su, 3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.

İçli Kuskus Pilavı Yapılışı

Kuş üzümünü bir kasede ıslatalım.

Kuru soğanı minik küpler halinde doğrayalım.

Çam fıstıklarını ve kuru soğanı sıvı yağda kavuralım.

Üzerine kuskusları ilave edip kuskusların rengi dönene kadar kavuralım.

Sonra su da şişen kuş üzümlerini, baharatları, kesme şekeri, tuzu ve sıcak suyu ilave edip karıştıralım.

Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp kuskuslar suyunu çekene kadar pişirelim.

Son olarak ince ince doğradığımız dereotunu ilave edip karıştıralım.

İçli Kuskus Pilavımızı 10-15 dakika kadar demlendirip servis yapın.

Bu güzel İçli Kuskus Pilavı Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DİLEK TOPBAŞ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, İçli Kuskus Pilavı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:İçli Kuskus Pilavı Tarifi,içli kuskus pilavı tarifi,kolay kuskus tarifi,kuskus pilavı tarifi,pilav tarifleri,pratik kuskus tarifi

Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği


Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği İçin Malzemeler

2 adet hazır yufka,

İç Harcı İçin:

200 gram peynir, Yarım demet maydanoz, 1/4 kangal sucuk,

Yağlamak İçin:

1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı su.

Karnıyarık Böreği Hazırlanışı

Karnıyarık böreğinin iç harcını hazırlamak için, önce maydanozu ince ince doğrayalım.
Sonra sucuğu küp küp doğrayalım ve peyniri parçalara ayırarak hepsini güzelce karıştırıp bir kenarda bekletelim.

Suyu ve yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
1 adet yufkayı uygun bir yere serelim ve elimizle veyahut fırça yardımıyla, üzerine yağlı sudan müddetlim.
Yağladığımız yufkanın üzerine diğer yufkayı koyalım ve peş peşe birleştirelim.
Yufkaları bıçakla önce dört parçaya keselim, sonra her parçayı ikiye ayırarak sekiz parça üçgen yufka elde edelim.
Üçgen yufkaların içine peynirli harcımızdan koyalım.
Yufkaları sigara böreğinden birazcık daha kalın bir şekilde saralım.
Börekleri yağladığımız tepsiye dizelim.
Böreklerin üzerilerine sıvı yağ müddetlim ve ortalarından bıçakla biraz keselim.

Böylelikle karnıyarık böreği ismini bu kesik sayesinde alıyor. ( Böreklerin iki kenarı da kapalı kalacak şekilde keselim ) .
Karnıyarık böreği’ni 200 dereceli fırında, üzerileri kızarana dek pişirelim.

Bu mükemmel Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği tarifini bizimle paylaşan Sihirli Parmaklar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ABİDİN KALE yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği,börek tarifleri,hazır yufkadan börek,karnıyarık böreği,karnıyarık börek,kolay börek tarifleri,yufka,yufka böreği,kahvaltılık tarifleri

Mangolu Çikolatalı Pasta Tarifi


Mangolu Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

4 adet büyük yumurta, 1 çimdik tuz, 200 gr  toz şeker, 75 gr un, 40 gr nişasta, 2 yemek kaşığı dolusu kakao, 2 paket kabartma tozu, 3 poşet renksiz tart jölesi(helal yaprak jelatin bulursanız 7 yaprak), 2 adet büyük mango (800 gr), 250 ml portakal suyu, 750 gr quark, 400 ml krema, 1 paket krema sertleştiricisi, 200 gr bitter çikolata, 1 çay kaşığı tereyağı veyahut margarin, 3 yemek kaşığı su.

Mangolu Çikolatalı Pasta Yapılışı

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayıralım.
Bir kabın içine yumurtaların aklarını, üç yemek kaşığı suyu koyalım ve blenderin en hızlı ayarında çırpalım.( kaptan akmayacak kıvama getirelim)
İçine tuzu, 100 gr toz şekeri ilave edelim ve  2-3 dakika daha çırpalım.
Başka bir kabın içine unu, nişastayı, kakaoyu, kabartma tozunu koyup, karıştıralım ve yumurta aklarının içine dökelim.
Bir kaseye yumurtaların sarılarını koyup, iyice çırpalım ve yumurta aklarının içine döküp, tahta kaşıkla köpüklerin sönmemesine dikkat ederek karıştıralım.
Dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serip, içine hazırladığımız karışımı dökelim ve evvelce ısıtılmış 180°fırında 10-12 dakika pişirelim. (pişme müddeti fırından fırına değişebilir)

Mangoların kabuklarını soyup, dilimlere ayıralım ve küçük küçük doğrayalım.
Tencereye mangoları, portakal suyunu koyalım ve 15-20 dakika orta ateşte pişirip, ılımasını bekleyelim.
Bir poşet tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, mangoların üzerine dökelim ve karıştıralım.
Pandispanyayı iki parçaya ayıralım ve ilk parçasını kalıba yerleştirip, üzerine mangoları koyup, yayalım.

Bir kabın içine 200 ml kremayı, krema sertleştiriciyi koyalım ve katılaşana kadar çırpalım.
İçine 100 gr toz şekeri, quarkı ilave edelim ve karıştıralım.
İki poşet tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve guarkın üzerine döküp, karıştıralım.
Mangoların üzerine guarklı karışımı döküp, yayalım ve pandispanyanın ikinci parçasını üzerine kapatıp, buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.

Bitter çikolatayı elimizle parçalara ayıralım.
Tencereye 200 ml kremaya, bitter çikolatayı, bir çay kaşığı tereyağını koyalım ve daimi karıştırarak çikolatayı eritip, ılımasını bekleyelim.
Pastayı kare şeklinde dilimleyelim ve hazırladığımız çikolatalı karışımı üzerine döküp, yayalım.
Mangolu Çikolatalı Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.

Bu mükemmel Mangolu Çikolatalı Pasta tarifi’ni bizimle paylaşan Yemek Bir Aşk’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi OSMAN AKDENİZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mangolu Çikolatalı Pasta Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Mangolu Çikolatalı Pasta Tarifi,çikolatalı pasta,çikolatalı pasta tarifi,kolay pasta tarifi,kolay pasta tarifleri,mangolu çikolatalı pasta,mangolu pasta,pasta tarifi,pasta tarifleri,pratik pasta tarifi,tatlı tarifleri

Krem Peynirli Krep Tarifi


Krem Peynirli Krep Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta, 1 su bardağı süt (240 gr), 1.5 su bardağı su (360 gr), Yarım su bardağı sıvı yağı (120 gr), 1 çorba kaşığı tuz, 2.5 su bardağı un (350 gr), 150 gr krem peynir.

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı.

 

Krem Peynirli Krep Yapılışı

Bir kaba yumurtaları, sütü, suyu, sıvı yağı, tuzu, krem peyniri, Derince bir kaba 2 yumurtayı,sütü,suyu,yağı,tuzu,krem peyniri ve unu koyalım.

Çırpıcı ile iyice çırpalım. (alışkan bir hamur ele geçiriyoruz)

Tavaya, her krepi yapmadan önce 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edelim.

Tavayı orta ateşte kızdırmadan ısıtalım.

Tavanın tabanını kaplayacak şekilde krep dökelim.

Sonra krepi döndürerek pişirelim.

Krem Peynirli Krepimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Not: Tarif 2 kişiliktir.

Bu nefis Krem Peynirli Krep Tarifi‘ni bizimle paylaşan Mutfağımız’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DİLA TUNCALI yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Krem Peynirli Krep Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Krem Peynirli Krep Tarifi,kahvaltılık tarifleri,kolay krep tarifi,krem peynirli krep,krep tarifi,pratik krep tarifi

Yağlı Köfte Tarifi


Yağlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı ince kısırlık bulgur, Yarım su bardağı ince göce ( yoksa koymayın ), 1 demet maydanoz, 3 diş sarımsak, Biber ve domates salçası ( tüketim şeklinize göre ilave edebilirsiniz ), Karabiber, Köfte baharatı, Kırmızı pul biber, Kimyon, Kuru nane, Kuru reyhan, Tuz, 1 su bardağı 1 parmak eksik sıvı yağı, 1 yemek kaşığı zeytin yağı, 3 çorba kaşığı nar ekşisi, Yarım limon, Sıcak su.

Yağlı Köfte Yapılışı

Bir kaba bulguru, göceyi koyup, karıştıralım.

İçine karıştırarak sıcak su ilave edelim ve demlenmesini bekleyelim. ( su hafif bulgurun üzerini kaplasın )

Bulgur soğuduktan sonra içine salçaları, rendelenmiş sarımsağı, tuzu, baharatları koyalım ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım.

Sonra zeytin yağını, sıvı yağı ( sıvı yağı iyice kızdırıp-soğutup ) ilave edelim ve tekrar yoğuralım.

Daha sonra ince kıyılmış maydanozu, limon suyunu, nar ekşisini ilave edelim ve yoğuralım.

Harçtan küçük parçalar koparıp, şekil verelim.

Not: Göcenin yapıştırma özelliği olduğu için bulguru birbirine daha ivedi yapıştırdığı için kullandık.

Bu enfes Yağlı Köfte tarifini bizimle paylaşan Gül-i Nisan Mutfağı‘na çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ARYA AFŞAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Yağlı Köfte Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Yağlı Köfte Tarifi,köfte tarifleri,kolay köfte tarifi,pratik köfte tarifi,yağlı köfte

Patates Çanağında Tavuk Tarifi


Patates Çanağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler:

4 adet patates, 1 adet tavuk göğsü, 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, 1 adet domates, Tuz, Kırmızı pul biber, Kekik, Kaşar peyniri.

Beşamel Sosu İçin:

2 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı, 1 yemek kaşığı un, Tuz, Karabiber.

Patates Çanağında Tavuk Yapılışı

Tavuk göğsünü, kırmızı biberi küp şeklinde doğrayalım.
Domatesi rendeleyelim.
Soğanı ince ince doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım.
İçine tavuk etlerini, kırmızı biberi ilave edip, kavurmaya devam edelim.
Sonra domatesi, kekiği, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edelim ve pişirelim.

Patateslerin kabuklarını soyalım ve ikiye keselim.
Patateslerin tabanından ince bir dilim keselim.(düz durması için)

Beşamel sosu için; tavada tereyağını eritelim.
İçine unu ilave ettikten sonra 1-2 dakika kavuralım.
Sonra ılık sütü ilave edelim ve hızlı bir şekilde karıştırıp, pişirelim.
Daha sonra tuzu, karabiberi ilave edelim ve karıştıralım.
Beşamel sosu tavuk etlerinin içine ilave edelim ve karıştıralım.
Patatesleri kızgın yağda kızartalım ve borcama dizelim.
Hazırladığımız harcı patates çanaklarına paylaştıralım ve üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Patates Çanağında Tavuklarımızı evvelce ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Bu mükemmel Patates Çanağında Tavuk tarifi için Senem ‘ce ye teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi YUSUF TİYEK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Patates Çanağında Tavuk Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Patates Çanağında Tavuk Tarifi,kolay tavuk tarifi,patates çanağında tavuk,pratik tavuk tarifi,tavuklu tarifler

Paneli Mantar Borani Tarifi


Oturumu Mantar Borani Tarifi İçin Malzemeler

500 gr mantar, 4 adet iri yumurta, Karabiber, Tuz, Aldığı kadar galeta unu.

Üzeri İçin:

Sarımsaklı yoğurt, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı salça, Kırmızı pul biber.

Oturumu Mantar Borani Yapılışı

Mantarları yıkayıp temizleyelim.

Geniş bir kaseye yumurtaları, tuzu, karabiberi koyalım ve çırpalım.
Üzerine azar azar galeta ununu ilave edip boza kıvamında bir hamur hazırlayalım.

Hazırladığımız hamura mantarları bulayıp sıvı yağda kızartalım ve servis tabağına alalım.
Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökelim.
Tereyağını eritelim ve içine salçayı, pul biberi ilave edelim ve kavuralım.
Yoğurdun üzerine sosu gezdirip Oturumu Mantar Boraniyi servis yapalım.

Bu mükemmel Oturumu Mantar Borani tarifi’ni bizimle paylaşan Yemek Bir Aşk’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi YALMAN İŞCAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Paneli Mantar Borani Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Paneli Mantar Borani Tarifi,aperatif tarifler,kolay mantar tarifi,mantar tarifi,paneli mantar borani,pratik mantar tarifi

Gül Baklava Tarifi


Gül Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

1 adet yumurta, Yarım su bardağı yoğurt, Yarım su bardağı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı nişasta, Yarım paket kabartma tozu (5 gr), Aldığı kadar un, Biraz tuz.

Üzeri İçin:

1 su bardağı sıvı yağı veya 250 gr tereyağı.

Şerbeti İçin:

2,5 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu.

Gül Baklava Yapılışı

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.

Kaynamaya başlayan şerbeti 15-20 dakika daha kaynatalım.

İçine limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatalım.

Hamuru için; bir kaba yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı, limon suyunu, nişastayı, kabartma tozunu ve tuzu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan 16 adet beze hazırlayalım ve 15-20 dakika dinlendirelim.

Her bir bezeyi nişastalı unlu karışımla açabildiğimiz kadar açalım.

Sonra yufkayı dörde ayıralım ve her bir parçayı işaret parmaklarımızla karşılıklı büzdürelim.

Bir ucunu üzerine büküp cevizi koyalım.

Daha sonra bütün kenarlarını üzerine büküp ters çevirelim ve tepsiye dizelim.

Hazırladığımız tatlıların üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirerek dökelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Ilık tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.

Bu nefis Gül Baklava Tarifi‘ni bizimle paylaşan Yemek Sevmek’e  çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FATOŞ UYLUKÇU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Gül Baklava Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Gül Baklava Tarifi,baklava tarifi,gül baklava tarifi,kolay baklava tarifi,pratik baklava tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

Trakya Mantısı Tarifi


Trakya Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin: 4 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, Ilık Su.

İçi İçin:

Pişmiş ve didiklenmiş tavuk eti (250 -300  gr.), 3 su bardağı pirinç, 1 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı tereyağı, Tuz.

Mantıları Haşlamak İçin:

Sıcak tavuk suyu.

 

Trakya mantısının pişirilme videosu.

http://www.yemektarifleri-sitesi.com/wp-content/uploads/2014/12/trakya-mantisi-pisirilisi.mp4

Trakya Mantısı Yapılışı

İçi için; tencereye tereyağını ve tavuk etini koyup kavuralım.

Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edelim.

Sonra sıcak suyu ilave edip kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.

10 dakika dinlendirip karıştıralım.

Hamuru için; bir kaba unu ve tuzu koyup harmanlayalım.

Üzerine azar azar ılık suyu ilave edip hamuru yoğuralım.

Hamuru üçe ayırıp açalım ve kare şeklinde keselim.

Kare şeklinde kestiğimiz hamurların üzerine tavuklu pirinçli harçtan koyalım.

Daha sonra hamurların uçlarını birleştirip kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında mantıları kızarana kadar pişirelim.

Kızaran mantıları tencereye alalım.

Mantıların üzerine, bir parmak geçecek şekilde tavuk suyunu dökelim ve mantılar suyunu çekene kadar haşlayalım.

Trakya Mantısını sos veya sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Bu mükemmel Trakya Mantısı tarifini bizimle paylaşan Esma Kurt Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi KERİM YAZICI yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Trakya Mantısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Trakya Mantısı Tarifi,hamur işleri,kolay mantı tarifi,mantı tarifi,mantı tarifleri,pratik mantı tarifi,trakya mantısı,hamur İşleri

Kırma Tavuk Kebabı Tarifi


Kırma Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

1 adet bütün tavuk (ben kemiksiz ızgara but kullandım), 1 yemek kaşığı ezilmiş arnavut biberi, 100 gr tereyağı, 1 tutam maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı su.

Tavukların Terbiyesi İçin:

1 adet rendelenmiş soğan, 1 çorba kaşığı tuz.

Kırma Tavuk Kebabı Yapılışı

Terbiyesi için; bir kaba tavuk etlerini, soğanları ve tuzu ilave edelim.

Tavuk etlerini soğan ve tuz ile iyice ovup 10-15 dakika dinlendirelim.

Tereyağını eritelim.

Erittiğimiz tereyağının içine, terbiyeden çıkarıp iyice yıkayıp kuruladığımız tavuk etlerini ilave edelim.

Tavuk etlerini arkalı önlü çevirerek kızartalım.

Kızaran tavuk etlerinin üzerine baharatları, ezilmiş arnavut biberini ve tuzu serpip karıştıralım.

Sonra sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişirelim.

Kırma Tavuk Kebabının üzerine maydanoz serpip sıcak olarak servis yapalım.

Bu güzel Kırma Tavuk Kebabı Tarifi‘ni bizimle paylaşan Dilek Mutfakta‘ya çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ONUR KALINSAZLIOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kırma Tavuk Kebabı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kırma Tavuk Kebabı Tarifi,ana yemekler,kırma tavuk kebabı,kolay tavuk tarifi,tavuklu tarifler,ana yemek tarifleri

Galeta Unlu Patatesli Poğaça Tarifi


Galeta Unlu Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

1 çay bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu (10), 1 çay kaşığı karbonat, 2 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 4-5 su bardağı un.

İçi İçin:

3 adet haşlanmış patates, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, Yarım çay bardağı süt, Tuz, Karabiber.

Üzeri İçin:

2 adet yumurta akı, Galeta unu.

Galeta Unlu Patatesli Poğaça Yapılışı

Bir kaba yumurta sarılarını, sütü, yoğurdu ve sıvı yağı koyup iyice karıştıralım.

Üzerine kabartma tozunu, karbonatı, toz şekeri ve tuzu ilave edip karıştıralım.

Un ağır ağır ilave edip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

Hamuru sıcak bir ortamda 30 dakika mayalandıralım.

İçi için: bir kaba haşlanmış patatesi, kaşar peyniri rendesini, sütü, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım.

Hamurdan parçalar koparıp hafif yassılayalım ve ortasına patatesli harçtan koyup kapatalım.

Hazırladığımız poğaçaları önce yumurta akına sonra da galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Bu nefis Galeta Unlu Patatesli Poğaça Tarifi için bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NURTEN SALTIK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Galeta Unlu Patatesli Poğaça Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Galeta Unlu Patatesli Poğaça Tarifi,galeta unlu patatesli poğaça tarifi,kolay patatesli poğaça,kolay poğaça tarifi,patatesli poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik poğaça tarifi

Mısır Salatası Tarifi


Mısır Salatası Tarifi İçin Malzemeler

1 kutu konserve mısır, 1 adet közlenmiş kırmızı biber, 1 adet salatalık, 4-5 adet kornişon turşu, 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, Tuz, Zeytinyağı, Limon.

Mısır Salatası Yapılışı

Mısırları yıkayıp,  suyunu süzelim.

Kırmızı, biberi, salatalığı, kornişonları küp küp doğrayalım.

Dereotunu, maydanozu ince ince kıyalım.

Bir kaba malzemeleri sırayla koyalım ve harmanlayalım.

Mısır Salatasını servis tabağına alıp, servis yapalım.

Bu nefis Mısır Salatası tarifi için Aylinden Tecrübeler‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CANSUNUR YÖRÜK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mısır Salatası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Mısır Salatası Tarifi,kolay salata tarifi,mısır salatası,pratik salata tarifi,salata tarifleri

Pratik Mozaik Pasta


Pratik Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

300 gram petibör bisküvi (2 paket 170 gr olanlarından), 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı margarin, 1 su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı).

 

Pratik Mozaik Pasta Yapılışı

Bisküvileri 2-3 parçaya kıralım. (kırarken fazla ufalamıyoruz)

Tavada margarini eritelim.

Üzerine sütü, toz şekeri ve kakaoyu ilave edip iyice karıştıralım.

Sonra hazırladığımız karışımı bisküvilerin üzerine dökelim ve iyice karıştıralım.

Bisküvili karışımı strecin üzerine döküp rulo şekli verelim.

Daha sonra kek kalıbının içine yerleştirelim ve   kalıbın şeklini verelim.

Pastamızı buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim.

Pratik Mozaik Pastamızı dilimleyip servis yapalım.

Bu mükemmel Pratik Mozaik Pasta tarifini bizimle paylaşan Mutfağımda Lezzet Var’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SONER TOK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Pratik Mozaik Pasta hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Pratik Mozaik Pasta,kolay pasta tarifi,mozaik pasta,mozaik pasta tarifi,pasta tarifleri,pratik pasta tarifi

Ay Çöreği


Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı tereyağı (soğuk küp doğranmış), Yarım tatlı kaşığı tuz, Yarım su bardağı soğuk süt, Yarım tatlı kaşığı instant maya, 2 su bardağı un.

İçi İçin:

2 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı kadar ufalanmış kek, bisküvi veya kurabiye, 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz, Yarım su bardağı kuru üzüm, Damla çikolata (isteğe bağlı), İlave etmek gerekirse 1-2 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı sıcak su.

Üzeri İçin: 

Yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı şeker, Dövülmüş fındık.

Ay Çöreği Yapılışı

Hamuru için; bir kaba yumurtayı, şekeri, tereyağını, tuzu, soğuk sütü ve mayayı koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamuru sarıp oda sıcaklığında 30 dakika mayalandıralım.

İçi için; bir kaba ufalanmış keki, tarçını, kakaoyu, cevizi ve kuru üzümü koyup karıştıralım.

Üzerine suyu ilave edip kısık ateşte hamur haline gelene kadar pişirelim.

Hamuru 10 eşit bezeye ayıralım ve küçük pasta tabağı büyüklüğünde açalım.

İçine 1-1,5 yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde saralım ve yarım ay şekli verelim.

Sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Üzeri için; bir kaba yumurta sarısını ve şekeri koyup karıştıralım.

Daha sonra çöreklerin üzerine hazırladığımız karışımı sürüp fındık serpelim.

Evvelce ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Not: 10 adet çörek çıkıyor.

Bu nefis Ay Çöreği Tarifi’ni bizimle paylaşan Mutfağımdan’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DİLA YENER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ay Çöreği hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ay Çöreği,ay çöreği tarifi,çörek tarifi,hamur işleri,kolay çörek tarifi,pratik çörek tarifi,hamur İşleri

Örgü Milföy Böreği Tarifi


Örgü Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler:

Kare milföyler.

İçi İçin:

200 gr kıyma, 1 çay bardağı kırılmış ceviz, 1 tutam maydanoz, 1 adet soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Karabiber, Tuz.

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı, Çörek otu.

Örgü Milföy Böreği Yapılışı

Soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Maydanozu ince ince doğrayalım.
Tavaya zeytin yağını, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine kıymayı ilave edelim ve kavuralım.
Daha sonra cevizi, maydanozu, karabiberi ilave edip, karıştıralım ve soğumasını bekleyelim.
Milföyler biraz yumuşadığı vakit, kenarlarından 1 santimetre aralıklarla şeritler kesip, ortaya hazırladığımız harçtan koyalım ve saç örgüsü gibi toplayalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, çörek otu serpelim.
Örgü Milföylerimizi, evvelce ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu mükemmel Örgü Milföy Böreği Tarifi’ni bizimle paylaşan Yemek Bir Aşk’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi METİN SÖNMEZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Örgü Milföy Böreği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Örgü Milföy Böreği Tarifi,börek tarifi,börek tarifleri,hamurişi tarifi,kolay börek tarifi,kolay börek tarifleri,örgü milföy böreği,pratik börek tarifi,hamur İşleri

19 Mayıs 2016 Perşembe

Etli Yaprak Kebabı Tarifi


Etli Yaprak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

1 kilogram yağsız dana eti, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, Tuz, Yarım çay bardağı kaynamış su, 4 adet kırmızı taze biber veya çarliston biber, 2 adet orta boy patates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, Lavaş veya bazlama.

Marinesi İçin:

2 adet büyük baş soğan, Tuz, Karabiber, Sumak, Kırmızı toz biber, Kırmızı pul biber, Kekik, 2 yemek kaşığı sıvı yağı.

Etli Yaprak Kebabı Yapılışı

Eti ve soğanları mutfak robotunda kıyalım.

Üzerine tuzu, karabiberi, sumağı, kırmızı toz biberi, kırmızı  pul biberi, kekiği ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım.

Bir kaba dökelim ve üzerini folyo ile kapatıp 1 gece marine olması için bekletelim.

Tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritelim.

Üzerine marine ettiğimiz eti ilave edelim ve orta ateşte eti biraz soteleyelim.

Sonra ince ince doğradığımız biberleri ve patatesleri ilave edip sotelemeye devam edelim.

Daha sonra salçaları, biraz tuzu ve kaynamış suyu ilave edip iyice harmanlayalım ve ocaktan alalım.

Ocaktan aldığımız eti suyunu çekmesi için 15 dakika dinlendirelim.

Hazırladığımız etli harcı çoban salatası eşliğinde bazlamaların veya lavaşın içine yerleştirip sıcak sıcak servis yapalım.

Bu mükemmel Etli Yaprak Kebabı tarifini bizimle paylaşan mutfağımda4mevsim’e teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TUĞRA TÜRKEL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Etli Yaprak Kebabı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Etli Yaprak Kebabı Tarifi,ana yemekler,etli yaprak kebap,kebap tarifi,kolay kebap tarifi,ana yemek tarifleri

Deniz Kestanesi Tatlısı


Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

200 gr oda sıcaklığında tereyağı veyahut margarin, 2 çay bardağı ( küçük ince belli ) toz şeker, 2 adet yumurta, 50 gr kakao, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 3 su bardağı un.

Bulamak İçin:

Haşhaş.

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu.

Deniz Kestanesi Tatlısı Yapılışı

Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.

Kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatalım.

Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edip ılımaya bırakalım.

Bir kaba tereyağını ve toz şekeri koyup karıştıralım.

Üzerine yumurtaları ilave edip karıştıralım.

Sonra kakaoyu, kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve hafif üzerlerine bastıralım.

Daha sonra haşhaşa bulayıp tepsiye aralıklı olarak dizelim. (tepsiyi yağlamaya gerek yok)

Evvelce ısıtılmış 200° fırında üzerleri çatlayana kadar pişirelim.

Fırından çıkar çıkmaz şerbetin içine atalım.

Deniz Kestanesi Tatlımızı kevgir ile şerbetten alıp servis yapın.

Islak kurabiye tadında hafif şerbetli bir tatlı.

Bu nefis Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi‘ni için Yaseminin Mutfağından‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SETANAY TURFAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Deniz Kestanesi Tatlısı hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Deniz Kestanesi Tatlısı,deniz kestanesi tatlısı tarifi,kolay deniz kestanesi tatlısı tarifi,pratik deniz kestanesi tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

Karnıbahar Köftesi


Karnıbahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

1 adet küçük boy karnıbahar, 1 adet yumurta, 3-4 adet taze soğan, 1 tutam maydanoz, 1 su bardağı galete unu veyahut ufalanmış bayat ekmek, 1 çay kaşığı silme pul biber, 1 çay kaşığı silme karabiber, 1 tatlı kaşığı silme tuz.

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı.

Karnıbahar Köftesi Yapılışı

Karnıbaharı çiçeklerine ayıralım.

Az su da veyahut buharda yumuşayana kadar haşlayalım ve bir kaba alıp soğumaya bırakalım.

Soğuyan karnıbaharı iyice ezelim.

Üzerine yumurtayı, ince ince doğradığımız taze soğanı, maydanozu, galeta ununu, baharatları ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.

Elimize aldığımızda şekillendirilebilir kıvamda olmalı. Gerekirse galeta unu ilave edin.

Hazırladığımız harçtan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli vererek köftelerimizi hazırlayalım.

Hazırladığımız köfteleri sıvı yağda arkalı önlü pişirelim.

Karnıbahar Köftelerimizi sıcak sıcak servis yapın.

18 adet yumuşacık Karnıbahar Köftemiz oldu.

Bu mükemmel Karnıbahar Köftesi Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MELTEM ŞANVERDİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Karnıbahar Köftesi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Karnıbahar Köftesi,karnıbahar köftesi tarifi,köfte tarifleri,kolay karnıbahar köftesi tarifi,kolay köfte tarifi,pratik karnıbahar köftesi tarifi,pratik köfte tarifi

Çikolatalı Fransız Keki Tarifi


Çikolatalı Fransız Keki Tarifi İçin Malzemeler:

160 gr bitter çikolata, 125 gr tereyağı, 4 adet yumurta, 1 su bardağından 3 parmak eksik toz şeker, 1 su bardağından 3 parmak eksik çekilmiş ceviz, 1 su bardağından 3 parmak eksik un, 1 paket vanilya, 3/4 paket kabartma tozu.

Üzeri İçin:

Yarım paket çikolata sos + 250 ml süt).

Süslemesi İçin:

Kakaolu granül.

Çikolatalı Fransız Keki Yapılışı

Tereyağını benmari usulü eritelim.
İçine bitter çikolatayı ilave edelim ve karıştırarak bitter çikolatayı eritmeye devam edelim.
Çikolatayı hala sıcak iken bir kabın içine dökelim.
İçine yumurtaların sarısını, toz şekeri, cevizi ilave edelim ve iyice çırpalım.
Başka bir kabın içine yumurtanın beyazlarını koyalım ve köpük haline gelene kadar çırpalım.
Kek karışımına yavaşça ilave edelim ve düşük hızda karıştıralım.
Sonra vanilyayı, unu, kabartma tozunu ilave edelim ve aynı hızda karıştıralım.
Yağlı kağıdı daire şeklinde keselim ve 24 santimetre kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirip, kelepçeli kalıbın kenarlarını yağlayalım.
Hazırladığımız karışımı kalıba döküp, yayalım.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında 20 dakika pişirelim.
Tencereye çikolata sosunu, sütü koyalım ve daimi karıştırarak pişirip, ılımasını bekleyelim.
Kekin üzerine çikolata sosunu dökelim ve yayalım.
Üzerini kakaolu granül ile süsleyelim.
Çikolatalı Fransız Kekimizi dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu nefis Çikolatalı Fransız Keki Tarifi’ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GÜLBİN KARAOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çikolatalı Fransız Keki Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çikolatalı Fransız Keki Tarifi,çikolatalı fransız keki,kek tarifi,kek tarifleri,kolay kek tarifi,kolay kek tarifleri,pratik kek tarifi,tatlı tarifleri

Salçalı Kurabiye Tarifi


Salçalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

200 gram (bir paket margarinden biraz az) margarin, 2 adet yumurta (yumurtanın sarılarını üzeri için ayıralım), Yarım çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı tuz (salçanızın tuz vaziyetine göre ayarlanabilir), 1 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un.

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı, Çörek otu.

Salçalı Kurabiye Yapılışı

Derin bir kaba 2 su bardağı un koyalım. Listemizde bulunan diğer malzemelerimizi sırayla unun üzerine ilave edelim ve elimizle güzelce yoğuralım.

Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurana kadar un ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt koyalım ve şekil verdiğimiz hamurları yerleştirelim.

Hamurlarımızın üzerilerine yumurta sarısı müddetlim ve çörek otu serpiştirelim.

Fırınımızı evvelce ısıtalım. 175 derecede kurabiyelerin üzerileri kızarıncaya dek pişirelim.Kurabiyeleri soğuduğu vakit servis edelim.

Bu nefis Salçalı Kurabiye Tarifi için Pembe Tatlar‘ a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EMEL PAYAS yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Salçalı Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Salçalı Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifleri,kurabiye tarifleri,salçalı kurabiye,salçalı kurabiye nasıl yapılır,salçalı kurabiye tarifi

Gelin Çantası Pastası Tarifi


Gelin Çantası Pastası Tarifi için Malzemeler

Kek Harcı İçin:

1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao (25 gr), Yarım türk kahvesi fincanı sıvı yağı.

Kreması İçin:

1 çay bardağı un, 1 çay bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı süt, 25 gr margarin, 1 paket vanilya.

Gelin Çantası Pastası Yapılışı

Kreması için; tencereye unu, sütü ve şekeri koyup koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.

Piştikten sonra vanilya ve margarini ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcı ile 5 dakika çırpalım.

Sonra kremayı soğumaya bırakalım.

Kek harcı için; bütün malzemeyi bir kaba alalım ve çırpma teli ile iyice çırpalım.

Gelin çantalarımızı tavada krep gibi pişireceğiz.

Tavayı iyice ısıtalım.

1 yemek kaşığı dolusu tavaya dökelim biraz yayalım.

Kısık ateşte tek tarafını pişirelim.

Üzeri göz göz olup üzerindeki ıslaklık gidince pişmiş demektir.

Pişirdiğimiz kekleri poşete alalım ve her seferinde üzerini örtelim.

Bu işlemi kekleri katlarken kırılmamaları için yapıyoruz.

Bütün kekleri hazırladıktan sonra üzeri kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.

Keklerimiz yeterince soğuduktan sonra, üzerlerine 1 yemek kaşığı dolusu krema ilave edelim ve ikiye katlayalım. (krema yerine krem şanti de kullanabilirsiniz)

Daha sonra hanede olan süslere batıralım. (hanede bulunan damla çikolata, hindistan cevizi, ceviz, fındık, pasta süsleri olabilir)

Kekleri şekillendirdikten sonra birbirine yaslayacak şekilde bir kaba koyalım ki açılma olmasın.

Gelin çantası pastalarımızı buzdolabında bir müddet dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Bu mükemmel Gelin Çantası Pastası Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NURGÜL TUNÇKOL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Gelin Çantası Pastası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Gelin Çantası Pastası Tarifi,gelin çantası pastası,kolay pasta tarifi,pasta tarifleri,pratik pasta tarifi

Mangalda Kuzu Pirzola Tarifi


Mangalda Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler:

Kuzu pirzola.

Sosu İçin:

Tuz, Kekik.

Mangalda Kuzu Pirzola Yapılışı

Bir kabın içine kuzu pirzolayı koyalım.
İçine tuz ve kekik serpelim ve güzelce karıştıralım.
1-2 saat dinlendirdikten sonra, mangalda pişirelim.
Mangalda Kuzu Pirzolamız servise hazır. Afiyet olsun.

Not: Izgara telini soğanla silelim.

Bu güzel Mangalda Kuzu Pirzola tarifini bizimle paylaşan Serap’ın Mutfağına çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MUTLU BULAM yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mangalda Kuzu Pirzola Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Mangalda Kuzu Pirzola Tarifi,ana yemeler,et tarifi,et tarifleri,kolay pirzola tarifi,kolay pirzola tarifleri,mangalda kuzu pirzola,mangalda kuzu pirzola tarifi,pirzola tarifi,pratik pirzola tarifi,ana yemek tarifleri

Mengen Çorbası Tarifi


Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

2 adet orta boy patates, 6 su bardağı su, 1 su bardağı tavuk suyu, Yarım çay fincanı pirinç, Yarım kahve fincanı pilavlık bulgur, Yarım su bardağı un, 1 kepçe yoğurt, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 çay bardağı ılık su, Tuz, 1 tutam nane.

Üzeri İçin:

Nane, Tereyağı, Kırmızı pul biber.

Mengen Çorbası Yapılışı

Tencereye suyu ve tavuk suyunu koyalım ve kaynatalım.

Kaynadıktan sonra yıkanmış pirinci, bulguru ve tuzu ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.

Patatesleri küçük küçük doğrayalım ve  kızgın sıvı yağda kızartalım.

Bir kaseye unu, yoğurdu, yumurtanın sarısını ve ılık suyu koyalım ve karıştıralım.

Üzerine kaynattığımız sudan bir kepçe ilave edip iyice karıştıralım.

Sonra hazırladığımız karışımı ağır ağır hızlıca karıştırarak kaynamış suyun içine ilave edelim.

Çorba kıvam aldıktan sonra üzerine naneyi ilave edip karıştıralım ve bir taşım daha kaynatalım. (kıvamına göre sıcak su ilavesi yapılabilir)

Tavada tereyağını eritip içine nane ve pul biberi ilave edip 1 dakika kavuralım.

Daha sonra çorbamızın üzerinde gezdirelim ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.

Servisten önce patatesleri çorbamıza ilave edelim.

Mengen Çorbamızı sıcak sıcak servis yapalım.

Bu nefis Mengen Çorbası tarifini bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi VESI CİNDORUK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mengen Çorbası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Mengen Çorbası Tarifi,çorba tarifleri,kolay Çorba tarifi,mengen çorbası,pratik Çorba tarifi,Çorba tarifleri

Kuru Fasulye Tarifi


Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı margarin(isteğe bağlı), 1 adet soğan, 1 adet büyük domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, Tuz, 5 Su bardağı sıcak su.

Kuru Fasulye Yapılışı

Kuru fasulyeleri bir gece evvelce veya en az 4-5 saat önceden sıcak suyun içerisine koyalım ve ıslayalım.(midenize dokunur diye korkarsanız pişirmeden önce fasulyeleri ısladığımız suyu döküp, fasulyeleri 10 dakika kadar haşlayabilirsiniz)

Soğanı, domatesi ince ince doğrayalım.

Düdüklü tencereye soğanı, sıvı yağı koyalım ve kavuralım.

Üzerine salçaları, domatesi ilave edelim ve iyice kavuralım.

Sonra takriben 5 su bardağı suyu, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.

Daha sonra kuru fasulyeyi ilave edelim ve karıştıralım.

Düdüklü tencerenin düdüğü indikten sonra Kuru Fasulyeyi takriben 15 dakika daha pişirelim.

Bu güzel Kuru Fasulye tarifini bizimle paylaşan Dilek Mutfakta‘ya çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TAHİR ARITAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kuru Fasulye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kuru Fasulye Tarifi,ana yemekler,kolay ana yemekler,kolay kuru fasulye,kuru fasulye,ana yemek tarifleri

Nutellalı Sürpriz Top Tarifi


Nutellalı Sürpriz Top Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

2 su bardağı hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya (5 gr), 1 kutu krema (200 ml).

Arası İçin:

Nutella.

Üzeri İçin:

Hazır çikolata sosu.

Nutellalı Sürpriz Top Yapılışı

Nutelladan tatlı kaşı yardımıyla fındık büyüklüğünde parçalar koparıp resimdeki gibi yağlı kağıt üzerine koyalım.

Sonra hazırladığımız topları buzluğa kaldırıp 15 dakika kadar bekletelim.

Hamuru için; bir kaba şekeri, vanilyayı ve kremayı koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar hindistan cevizini ilave edip çok hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım. (hamurunuz yumuşak olmazsa dağılır ve bir araya toplanmaz)

Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin ortasında açalım.

Harcın ortasına nutella ile hazırladığımız toplardan yerleştirip yuvarlayarak kapatalım. (yuvarlamakta sorlanırsanız elinizi hafif ıslatarak bu işlemi yapın)

Nutellalı topları kullandıkça çıkaralım zira tez eriyor.

Hazırladığımız topları servis tabağına alalım.

Üzerlerini çikolata sosu ile süsleyelim.

Nutellalı Sürpriz Topların üzerindeki çikolata donduktan sonra servis yapın.

Toplam 12 adet yapımı pratik ve çok lezzetli Nutellalı Sürpriz Topumuz oldu.

Değişik çikolata çeşitleri de kullanabilirsiniz.

Bu mükemmel Nutellalı Sürpriz Top Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SEREN BAYDOĞAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Nutellalı Sürpriz Top Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Nutellalı Sürpriz Top Tarifi,kolay nutellalı sürpriz top tarifi,nutellalı sürpriz top tarifi,pratik nutellalı sürpriz top tarifi,sütlü tatlılar

Glutensiz Unlu Bisküvi Tarifi


Glutensiz Unlu Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler

125 gr margarin ( oda sıcaklığında ), Yarım su bardağı pirinç unu, 1,5 su bardağı pudra şekeri, 2 adet yumurta, Yarım paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, Aldığı kadar glutensiz un.

Glutensiz Unlu Bisküvi Yapılışı

Bir kaba margarini, pudra şekerini koyalım ve iyice karıştıralım.

İçine pirinç ununu, yumurtaları, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım.

Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.

Hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.

Sonra tezgahın üzerinde merdane ile hamuru açalım ve hamur şekillendirme kalıpları ile hamuru keselim.

Evvelce ısıtılmış 170° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Glutensiz Unlu Bisküvilerimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra tepsiden alalım.

 Bu güzel Glutensiz Unlu Bisküvi tarifini bizimle paylaşan Selda’nın Mutfak Defteri’ne çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MUNİSE TAŞKESEN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Glutensiz Unlu Bisküvi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Glutensiz Unlu Bisküvi Tarifi,bisküvi tarifi,glutensiz unlu bisküvi,kolay bisküvi tarifi,kurabiye tarifleri,pratik bisküvi tarifi

Orman Meyveli Labneli Pasta Tarifi


Orman Meyveli Labneli Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı yumuşamış margarin, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı un.

Kreması İçin:

2 kutu labne peyniri (200 gr olanlardan), 250 gr süzme yoğurt, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı limon suyu.

Üzeri İçin:

Doldurulmuş veyahut taze orman meyveleri, 2 paket çilekli tart jölesi.

Orman Meyveli Labneli Pasta Yapılışı

Yoğurma kabına toz şekeri, margarini, yumurtaları koyalım ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
Kakaoyu, kabartma tozunu, unu koyalım ve göz göz olana kadar çırpalım.
Dikdörtgen bir borcama hazırladığımız karışımı dökelim ve evvelce ısıtılmış 200° fırında pişirip, ılımaya bırakalım.

Kreması için; geniş bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştıralım.
Kekin üzerine hazırladığımı kremayı döküp, yayalım.
Sonra kremanın üzerine orman meyvelerini döküp, yayalım.
2 paket çilekli tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
Orman meyvelerinin üzerine çilekli tart jölesini döküp yayalım ve Orman Meyveli Labneli Pastamız 4-5 saat buzdolabında kalsın. Afiyet olsun.

Bu mükemmel Orman Meyveli Labneli Pasta tarifi’ni bizimle paylaşan Yemek Bir Aşk’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NİMET ATASAYAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Orman Meyveli Labneli Pasta Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Orman Meyveli Labneli Pasta Tarifi,kolay pasta tarifi,kolay pasta tarifleri,orman meyveli labneli pasta,pasta tarifi,pasta tarifleri,pratik pasta tarifi,tatlı tarifleri

Şeker Hamurundan Kurabiye Tarifi


Şeker Hamurundan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Şeker Hamuru İçin:

2 paket marşmelov(pembe ve beyaz), 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı su, Pudra şekeri.

Kurabiyesi İçin:

200 gr tereyağı(oda sıcaklığında), 1 paket pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı tarçın, Aldığı kadar un, Yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 adet yumurta.

Üzeri İçin:

Bal.

Şeker Hamurundan Kurabiye Yapılışı

Şeker hamuru için; marşmelovları beyaz ve pembe olarak ayıralım.
Sonra ayrı ayrı benmari usulü eritip, puding kıvamına getirelim.
Daha sonra içine 1 çay kaşığı tuzu ,1 yemek kaşığı suyu, katı bir kıvama gelene kadar pudra şekerini ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Hazırladığımız karışım soğuyup, katılaşıp hamur kıvamına gelince streç filme saralım ve 1 gün buzdolabında bekletelim.
Şeker hamurunu streçten çıkardığımızda yapışkan bir kıvamı oluyor.
Kalıp ile kesmek zor olacağı için tezgaha bolca mısır unu dökmenizi tavsiye ederim yapışmasını engelliyor.

Kurabiyesi için; bir kaba un hariç diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım.
Unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Düz bir taban üzerinde hamuru 2 santimetre kalınlığında açıp, yıldız ve kalp şeklindeki kalıplarla keselim.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında kurabiyeleri pişirelim.

Önceden hazırladığımız şeker hamurunu düz bir zemin üzerinde ince olacak şekilde açalım.
Sonra yıldız ve kalp şeklindeki kalıplarla keselim.
Kurabiyelerin üzerine fırça ile az bal sürüp, hazırladığımız şeker hamurlarını yapıştıralım.
Şeker Hamurundan Kurabiyelerimiz servise hazır.

Bu mükemmel Şeker Hamurundan Kurabiye tarifi için Büşra Demirtaş Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FERİT KURUDAYIOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Şeker Hamurundan Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Şeker Hamurundan Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,şeker hamurundan kurabiye

Karyağdı Kurabiye Tarifi


Karyağdı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin (margarin kullanacaksanız tereyağı aromalı kullanın), 1 su bardağı şeker, 1 adet yumurta, 1 su bardağı toz badem veya fındık, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 paket vanilya (5 gr), Aldığı kadar un.

Üzeri İçin:

3 yemek kaşığı süzme bal veya rastgele bir reçelin suyu, Hindistan cevizi.

Karyağdı Kurabiye Yapılışı

Bir kaba tereyağını, şekeri, yumurtayı, kakaoyu, fındığı ve vanilyayı koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamurdan küçük parçalar koparıp şekillendirelim ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika pişirip soğutalım. (müddet fırından fırına farklık gösterebilir)

Kurabiyelerin üst bölümünü önce bala sonra da hindistan cevizine batırıp servis yapalım.

Bu mükemmel Karyağdı Kurabiye Tarifi için Muhabbet Sofrasına’na teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MÜRÜVET UYSAK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Karyağdı Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Karyağdı Kurabiye Tarifi,karyağdı kurabiye,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

Elmalı Tart Tarifi


Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler:

Elma harcı için:

1 kilogram elma, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı şeker.

Hamuru için:

2 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı sıvıyağ, yarım paket yumuşak margarin (125 gr), aldığı kadar un (hamur, yumuşak kurabiye hamuru gibi olacak).

Elmalı Tart Yapılışı

Harcın Yapılışı:

Elmaları soyup rendeleyelim.
Pişirmek için bir kaba koyalım,
üzerine tarçınla şekeri ilave edip karıştıralım.
20 dakika pişirip soğumaya bırakalım.

Tart Hamuru İçin;

Yumurta ve şekeri karıştıralım ve şeker iyice eriyene kadar çırpalım.
Sonra margarini ilave edelim ve iki elimizle yoğurarak margarini iyice yedirelim.
Sonra sırayla kabartma tozu, vanilya, sıvıyağı ilave edelim. En sona unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bir parça koparıp ayıralım ve buzluğa koyalım. Kalan hamuru ise yağladığımız tart kalıbına döşeyelim. Tart kalıbının kenarlarına kadar dolduralım.
Hamurun içini elmalı harçla dolduralım.

Buzlukta serinleyen hamuru oklava ile açalım ve uzun şeritler keselim.
Kestiğimiz şeritleri harcımızın üzerine şeritler halinde dizip güzel bir şekil verelim.
180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Piştikten sonra biraz dinlendirip daha sonra üzerine pudra şekeri serpelim.

Bu güzel Elmalı Tart tarifini bizimle paylaşan Meryem’in Mutfağı’na teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MELİH AŞULA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Elmalı Tart Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Elmalı Tart Tarifi,tart tarifi,elmalı tart tarifi,kolay tart tarifi,en güzel tart tarifi,elmalı tart nasıl yapılır,oktay usta tart tarifi,oktay ustadan tart tarifi,özgür şef tart tarifi,portakal ağacı tart tarifi,meryemin mutfağından tart tarifi,tart nedir,denenmiş tart tarifi,elmalı kurabiye,kek tarifleri,kolay kek tarifi,kurabiye tarifleri,hamurişi tarifleri,kolay hamurişi tarifleri,resimli kek tarifleri,elmalı tart,kolay kek tarifleri,tart,tart tarifleri,pasta tarifleri

Ispanaklı Kek Tarifi


Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı ıspanak püresi, 2 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un.

Üzeri İçin:

1 paket vanilyalı puding, Hazır çikolata sosu, Nar taneleri.

Ispanaklı Kek Yapılışı

Bir kaba  toz şekeri ve yumurtaları koyup iyice çırpalım.

Üzerine sütü, sıvı yağı, ıspanak püresini ilave edelim ve karıştıralım.

Sonra kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip boza kıvamında bir kek hamuru hazırlayalım.

Yağlanmış kalıba hamuru dökelim ve evvelce ısıtılmış 175° fırında kızarana kadar pişirelim.

Vanilyalı pudingi üzerindeki direktiflere göre hazırlayıp ılımaya bırakalım.

Pişen kekin üzerine vanilyalı pudingi döküp yayalım ve 1 saat dinlendirelim.

Ispanaklı Keki dilimleyelim ve üzerini çikolata sosu ve nar taneleri ile süsleyip servis yapalım.

Not: Ispanak püresini hazırlamak için; ıspanak yapraklarını sıcak su da 30 dakika bekletip rondodan geçirelim.

Bu mükemmel Ispanaklı Kek tarifini bizimle paylaşan Gizem Dündar Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FAHRİ ALTIN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ispanaklı Kek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ispanaklı Kek Tarifi,ıspanaklı kek,ıspanaklı kek tarifi,kek tarifleri,kolay ıspanaklı kek,kolay kek tarifleri

Rulo Poğaçalardan Ayçiçek Görünümlü Ekmek Tarifi


Rulo Poğaçalardan Ayçiçek Görünümlü Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt, Yarım çay bardağı sıvı yağı, Yarım çay bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı şeker, 25 gr yaş maya, Biraz tuz, Aldığı kadar un.

İçi ve Üzeri İçin:

Beyaz peynir, Yumurta sarısı, Haşhaş veyahut çörek otu.

Rulo Poğaçalardan Ayçiçek Görünümlü Ekmek Yapılışı

Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık sütü koyup karıştıralım.

Maya kabarınca içine sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu ilave edip karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini örtüp bir örtü ile saralım ve 1-2 saat kadar mayalandıralım.

Mayalanan hamurdan resimdeki gibi bir parça koparıp yuvarlayalım ve yağlanmış kalıbın ortasına yerleştirelim. (kelepçeli kalıp kullandım)

Kalan hamuru açıp resimdeki gibi 8 parçaya ayıralım.

Geniş bölümüne peynir koyup rulo şeklinde saralım.

Kalıptaki hamurun kenarına hazırladığımız ruloları yerleştirelim.

Sonra üzerini bir bez ile kapatıp 30 dakika daha mayalandıralım.

Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp ortada ki yuvarlağın üzerine haşhaş ya da çörek otu serpelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Bu mükemmel Rulo Poğaçalardan Ayçiçek Görünümlü Ekmek Tarifi‘ni bizimle paylaşan 100de 100 Hüner'e çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CAFER NACAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Rulo Poğaçalardan Ayçiçek Görünümlü Ekmek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Rulo Poğaçalardan Ayçiçek Görünümlü Ekmek Tarifi,ekmek tarifi,hamur işleri,kolay ekmek tarifi,pratik ekmek tarifi,rulo poğaçalardan ayçiçek görünümlü ekmek tarifi,hamur İşleri

Sultan Lokumu Tarifi


Sultan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler:

1 lt süt, 1,5 su bardağı toz şekeri, 2 su bardağı un, 100 gr margarin, 2 paket vanilya.

Üzeri İçin:

3 su bardağı hindistancevizi, 1 kase fındık.

Sultan Lokumu Tarifi

Tencereye vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi koyup kısık ateşte daimi karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine margarini ve vanilyayı ilave ederek blender ile 10 dakika kadar çırpalım.
Fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizini serpiştirelim.
Hazırladığımız muhallebiyi tepsiye kaşık ile yayalım ve 1 gece dolapta bekletelim.

Daha sonra muhallebiyi 3cm X 3cm büyüklüğünde kare şeklinde keselim ve elimizde yuvarlayalım.(elimize yapışırsa hindistan cevizine bulayalım)
Yuvarladığımız lokumların üzerine birer adet fındık batıralım.
Sultan Lokumu servise hazır.

Bu nefis Sultan Lokumu tarifi için Pembe Tatlar’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ELANUR BİLGİLİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Sultan Lokumu Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Sultan Lokumu Tarifi,ev lokumu tarifleri,ev yapımı lokum,ev yapımı türk lokumu,evde lokum nasıl yapılır,evde sultan lokumu,evde sultan lokumu nasıl yapılır,is turkish delight turkish,lokum tarifleri,sultan lokumu,sultan lokumu nasıl yapılır,sultan lokumu tarifi,tatlı tarifleri,tatlılar,türk lokumu tarifleri,turkey delight,turkish delight in turkish,sütlü tatlılar

Haşhaşlı Muhallebi Tarifi


Haşhaşlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler:

1 lt süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 2 paket toz şanti, 1 çay bardağı haşhaş, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 paket vanilya, 1 paket vanilyalı creme ole, 2 su bardağı soğuk süt.

Haşhaşlı Muhallebi Yapılışı

Bir tencerenin içerisine şekeri, unu, haşhaşı ve sütü koyalım.

Orta sıcaklıklı ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.

Kaynamaya başlayınca; toz şantileri, tereyağı, vanilinleri ilave edelim ve 2 – 3 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım.

Ocaktan aldıktan hemen sonra haşhaşlı muhallebiyi çırpıcı ile 10 dakika çırpalım ve soğumaya bırakalım.

Ayrı bir çırpma kabına vanilyalı creme ole’yi ve soğuk sütü ilave edip, koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.

Soğumuş haşhaşlı muhallebiye hazırladığımız cremeole karışımını ilave edelim ve mikser ile 5 dakika çırpalım.

Sonra hazırladığımız haşhaşlı muhallebi tatlımızı servis kaselerine dolduralım.

Üzerlerini zevkimize göre süsleyip soğuk olarak servis edebiliriz.

Bizimle bu mükemmel haşhaşlı muhallebi tarifi‘ni paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.

Sitemizdeki diğer Sütlü Tatlı Tarifleri‘ni de görmenizi tavsiye ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EMİN SAVURAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Haşhaşlı Muhallebi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Haşhaşlı Muhallebi Tarifi,haşhaş,haşhaşlı muhallebi tarifi,haşhaşlı muhallebi yapılışı,haşhaşlı tatlılar,kolay tatlı tarifleri,muhallebi,muhallebi nasıl yapılır,muhallebi tarifi,sütlü tatlılar,tatlı tarifleri

Damla Çikolatalı Kek Tarifi


Damla Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler:

3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı eritilimiş margarin, 1,5 çay bardağı ılık süt, 3 su bardağı un, Kabartma tozu, 10 adet kuru kayısı, 1 çay bardağı damla çikolata.

Damla Çikolatalı Kek Yapılışı

Kayısıları küçük küçük doğrayalım.
Bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve blender ile çırpalım.
İçine sütü, margarini ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra unu, kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım.
Son olarak kayısıları, damla çikolatayı ilave edip, karıştıralım ve kek hamurunu 15 dakika dinlendirelim.
Kek kalıbını yağlayalım ve hazırladığımız kek hamurunu içine dökelim.
Damla Çikolatalı Kekimizi, evvelce ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim(kürdanla kontrol edelim)
Kekimiz soğuduktan sonra kek kalıbından çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu güzel Damla Çikolatalı Kek tarifini bizimle paylaşan Yemek Saati'ne teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi AKİF ŞAFAK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Damla Çikolatalı Kek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Damla Çikolatalı Kek Tarifi,çikolatalı kek tarifleri,damla çikolatalı kek,en güzel kek tarifleri,kayısılı kek tarifi,kek tarifi,kek tarifleri,kolay kek tarifleri,pratik kek tarifleri,resimli kek tarifleri,tatlı tarifleri